Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Pino Nature među najboljim evropskim meeting hotelima


  Pino Nature Među Najboljim Evropskim Meeting Hotelima

  Bosanskoherecegovački Pino Nature Hotel proglašen je jednim od najbolji evropskih “meeting hotela” osvojivši srebrenu nagradu na polju kongresnog turizma.

  Godišnja dodjela nagrada “Meetings Star Awards” održava se u sklopu Conventa Experiencea, a destinacije se ocjenjuju na temelju “Meeting Experience Indexa” koji se sastoji od 75 kriterija ocjenjivanja, dok se ocjena hotela i prostora temelji na posjeti skrivenog kongresnog gosta čija se procjena sastoji od 654 kriterija ocjenjivanja.

  Svečana dodjela nagrada održana je večeras u Cankarjevom domu, Kulturno-kongresnom centru, Ljubljana, Slovenija.

  Meetings Star tim zadužen za ocjenu kongresnih hotela širom Evrope, proglasio je Pino Nature među najboljim meeting hotelima. Hotel je dobio konačnu ocjenu 4,72 u kategoriji boutique meeting hotela. Najbolje destinacije za sastanke i kongrese u regiji su Beč, Tallinn, Dubrovnik i Bohinj.

  Glavni i odgovorni urednik Kongres magazina Gorazd Čad naveo je da su ove godine ocijenili 35 novih hotela za kongrese i recertificirali više od 40 hotela.

  “Sveukupno smo ocijenili 482 hotela i 42 konferencijska centra. Od svih mjesta za sastanke, samo 207 (39,50 posto) dobilo je željeni certifikat. Pozicionirati se među najboljima impresivan je uspjeh. Ponosni smo što je naš sistem ocjenjivanja postao referentna tačka i svojevrsni Michelinov vodič u industriji kongresa. Ove smo godine ocijenili 125 destinacija, uključujući svaku središnju destinaciju za kongrese u Novoj Evropi”, kazao je Čad.

  Dodao je da sistemski, struktuirani i analitički proces obuhvaća brojne pokazatelje koje organizatori skupova smatraju ključnima.

  “Sve destinacije procjenjujemo na temelju terenskog rada i temeljitog istraživanja pojedinih kriterija. Štoviše, težimo aktuelnosti, transparentnosti, i objektivnosti”, istakao je.

  Direktorica hotela Pino Nature, Aida Terzić istakla je da je ovo treća godina da su dobili nagradu Meetings Star.

  “Ovo je nagrada koja nam mnogo znači, budući da se ona ne može sponzorisati niti kupiti, već osvojiti prema strogim kriterijima koje ocjenjuju skriveni poslovni gosti koji su zaista posjetili naš hotel. Jako je važno da se Bosna i Hercegovina pozicionira kao poželjna destinacija za sastanke, budući da je MICE turizam ključan za popunjavanje jaza između naše visoke i niske turističke sezone”, kazala je Terzić.

  klix/press


  pressmediabih.com

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Supported by TNT Grupacija
  Mirko Mirko
  Mirko Mirkohttps://poslovne.com
  Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU