Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Okrugli sto na temu jačanja bosanskohercegovačko-bahreinske ekonomske saradnje

  U sklopu 11. Sarajevo Business Foruma organizovan je okrugli sto na temu jačanja ekonomske saradnje između Bosne i Hercegovine i Bahreina.

  Okrugli sto se održao u Privrednoj komori Federacije BiH, a predsjednik Privredne komore Federacije BiH.

  „Privredna komora Federacije BiH već je tradicionalno partner Sarajevo Business Foruma, te ga je prepoznala kao vodeći poslovno-investicijski projekat koji predstavlja cijeli region u najboljem svjetlu. Forum ujedno traži potencijalne šanse za naše privrednike i članice Komore. Na današnji skup su se osim kompanija iz Bahreina i BiH, priključili privrednici iz drugih zemalja Golfskog zaljeva i zemalja regiona Zapadnog Balkana.“, rekao je u uvodnom obraćanju Mirsad Jašarspahić.

  Okrugli Sto Na Temu Jačanja Bosanskohercegovačko-Bahreinske Ekonomske Saradnje
  Okrugli sto na temu jačanja bosanskohercegovačko-bahreinske ekonomske saradnje

  Na SBF je došla velika poslovna delegacija iz Kraljevine Bahrein, koji su iskazali veliku zainteresovanost za poslovnu saradnju sa poduzetnicima iz Bosne i Hercegovine.

  „Sarajevo Business Foruma pruža mogućnost susreta sa investitorima i poslovnim ljudima, ne samo sa investitorima iz BiH, nego i sa međunarodnim investitorima koji dolaze na Forum. Svake godine upravo kroz ovaj forum unaprjeđujemo našu saradnju. Postoji veliki potencijal za zajednička ulaganja Bosne i Hercegovine i Bahreina.“, rekao je Dr.Abdulhasan Al Dairi, predsjedavajući društva SME Bahrain.

  Voditeljica odjeljenja BBI VIP Business Cluba Azra Čolić je izjavila da je na današnjem okruglom stolu učestvovalo oko 40 kompanija, te su predstavnici kompanija nakon prezentacije poslovanja obavili i kratke B2B sastanke.

  “Očekujemo da se ovo partnerstvo isaradnja nastavi u budućnosti. Najavljeni su mogućnosti ulaganja u privredu u BiH, ali su i bosanskohercegovački biznismeni iskazali interes za ulaganje u Bahrein koji pruža beneficije za privrednike.”, rekla je Azra Čolić.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Rahela
  Rahelahttp://www.tnt.ba
  Rahela Čabro je urednica na radiju i novinarka s decenijom iskustva. Blog je opušta, voli da istražuje i piše razne teme, posebno biznis ideje.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU