Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Održana izborna skupština Asocijacije poduzetnika Hercegovine

  U utorak, 13.12.2022., u Tehnološkom parku Intera održana je Izvještajno-izborna skupština Asocijacije poduzetnika Hercegovine (APH), na kojoj su članovi Asocijacije mogli čuti detaljniji pregled najvažnijih aktivnosti APH u ovoj godini.

  Između ostaloga je istaknuo da je APH u 2022. godini naglasak stavila na rješavanje lokalnih i regionalnih problema koji se tiču poslovnog okruženja, kako bi se Mostar i Hercegovina učinili privlačnijima za investitore.

  Asocijacija je također kontinuirano ukazivala na žurnu potrebu mijenjanja ranijih odluka Gradskog vijeća Mostara koje se odnose na komunalne propise, s naglaskom na velike korisnike, odnosno poslovne subjekte. Cilj je APH da se u 2023. godini zastarjeli propisi mijenjaju i nadomjeste novim odlukama, kako bi se rasteretio realni sektor.

              Nadalje, iako je APH i u ovoj godini aktivno sudjelovala u kampanjama o važnim zakonima, kao što su Zakon o porezu na dohodak, Zakon o doprinosima, Zakon o PDV-u, Zakon o porezu na dobit i drugim, zastupajući interese realnog sektora, još uvijek se nisu ostvarili zadovoljavajući pomaci na tom planu.

              Želeći pak i dalje biti sukreatorom novih ideja i rješenja, APH će i dalje s istim ciljem surađivati s partnerskim udruženjima, posebice Udruženjem poslodavaca FBiH, a na lokalnoj razini cilj je unaprijediti odnose s gradskim i općinskim te županijskim vlastima u Hercegovini.

              Članovi Asocijacije su na Skupštini usvojili izvještaj o radu kao i Strateški plan rada u narednom četverogodišnjem razdoblju.

  U ciljevima Upravnog odbora istaknuto je kako APH želi postati ekonomsko-socijalni partner na području HNŽ/K, promovirati poduzetništvo i menadžment, te raditi na stvaranju pozitivne poslovne i društvene klime. Promocija izvrsnosti kako organizacija, tako i pojedinaca, međusobno umrežavanje članica, suradnja sa srodnim organizacijama i još bolje brendiranje APH, također su prioritetni ciljevi.

              Izabran je i novi Upravni odbor APH u sastavu: Damir Vidačak (Hercegovinavino), Anel Demić (Dema & S), Mario Lasta (Eurosan); Vlado Jerkić (Alba BH), Slaven Grizelj (Aluminij Industrija), Boris Krtalić (Nsoft) i Sandro Zovko (Zagrebinspekt). UO APH će na svojoj konstituirajućoj sjednici izabrati novog predsjednika i dvojicu dopredsjednika.             Članovima Asocijacije poduzetnika na Skupštini se obratio i predsjednik Udruženja poslodavaca FBiH, gospodin Adnan Selimbegović, koji je prisutnima predstavio dokument „Što poslodavci očekuju od vlasti?“.

  The post Održana izborna skupština Asocijacije poduzetnika Hercegovine appeared first on Dnevni.ba.

  dnevni.ba

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija

  DRUGI UPRAVO ČITAJU