Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Objavljen poziv za izvođača radova na izgradnji kružnog toka kod GRAS-a

  Procijenjena vrijednost javne nabavke je 1.145.299,14 KM pez PDV-a.

  “Ceste koje e se rekonstruisati su od kantonalnog značaja. Radi se o izgradnji kružnog toka kod KJKP Gras, u ulici Džemala Bijedića, čija rekonstrukcija se odvijala u protekloj godini gdje će se graditi kružni tok na spoju ulica Džemala Bijedića i Srđana Aleksića, dalje će se raditi dio ulice Džemala Bijedića od mosta kod objekta FIS-a, do X transverzale koji je u izuzetno lošem stanju, a za koji je pripremljen projekt rekonstrukcije saobraćajnice sa pješačkom stazom. Treći projekt na koje će se raditi odnosi na rekonstrukciju raskrsnica na A transverzali, zapravo spajanju ulica Branislava Nušića i Hajrudina Šabanije, koje bi se trebale na semaforiziran način spojiti na A transverzalu, izjavio je načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić prilikom potpisivanja Ugovora u aprilu ove godine.

  Okvirni sporazum se zaključuje na osnovu predmjera radova na period od dvije godine.

  Sa izvođačem radova će se zaključivati pojedinačni ugovori u kojem će se definisati svi elementi ugovora, odnosno prava i obaveze ugovornih strana.

  Ukupno maksimalno trajanje svih pojedinačnih ugovora je 12 (dvanest) mjeseci računajući od dana uvođenja izvođača radova u posao.

  Izvođač prihvata sve uslove iz sporazuma, posebno da će cijene iz tehničke specifikacije radova ostati fiksne tokom realizacije sporazuma tj. u trajanju od dvije godine.

  Ponuđač treba da obezbjedi slijedeću mehanizaciju i opremu: dva kipper kamiona do 10 t nosivosti, četiri kipper kamiona preko 10 t nosivosti, jedan utovarivač, jedan kombinovani radni stroj (utovarivač- rovokopač) jedan grejder, dva bager-rovokopač do 8 t, jedan bager do 15-20 t, jedan valjak do 2 t, dva valjka 2-6 t, jedan valjak 11-25 t, jedan finišer, jedna freza za asfalt, jedan rezač za asfalt i beton, jedna vibro ploča mase 150-200kg, jedan vibro nabijač-skakavac, jedan hidraulični – pneumatski čekić- alat za bager, jedan kamion – cisterna za prskanje vode 7 na trasi (radi sprečavanja podizanja prašine) jedna oplata za razupiranje rova (kanalska) Geodetska oprema: jedan GNSS uređaj, jedna totalna stanica jedan optički nivelir i alat za montažu daktilnih cijevi.

  Rok za prijem ponuda/zahtjeva za učešće je 11.10.2022.

  Objava Objavljen poziv za izvođača radova na izgradnji kružnog toka kod GRAS-a pojavila se prvi puta na Business Magazine.

  business-magazine.ba

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija

  DRUGI UPRAVO ČITAJU