5.5 C
Sarajevo
NaslovnicaBanke i kreditiObjavljen Javni poziv privrednicima Srednjobosanskog kantona za povoljna sredstva finansiranja

Objavljen Javni poziv privrednicima Srednjobosanskog kantona za povoljna sredstva finansiranja

()

Na osnovu Ugovora o poslovnoj saradnji Ministarstva privrede Srednjobosanskog kantona i Bosna Bank International d.d. Sarajevo potpisanog 11.10.2021. godine, objavljen je Javni poziv privrednim društvima i obrtnicima sa područja Srednjobosanskog kantona za podnošenje zahtjeva za odobrenje finansiranja. 

Riječ je o finansijskoj liniji koja će privrednicima omogućiti da u BBI banci, uz subvenciju Vlade Srednjobosanskog kantona dobiju finansiranja po stopi od 0,5 posto. Poticajna sredstva su namijenjena za produktivnije poslovanje i rast privrednih aktivnosti, kako bi se omogućilo pokretanje nove i održavanje postojeće proizvodnje, pružanje usluga, veća iskorištenost kapaciteta, održavanje postojećih radnih mjesta i novo zapošljavanje i povećanje izvoza, te umanjenje negativnih ekonomskih efekata uzrokovanih pandemijom i širenjem virusa COVID-19.

Maksimalan iznos odobrenih finansiranja za jedno privredno društvo iznosi do 150.000,00 KM, a za obrtnike do 30.000,00 KM sa minimalnim rokom otplate do 12 mjeseci maksimalnim rokom otplate do 60 mjeseci, uklučujući i grace-period do najviše 6 mjeseci. BBI banka je u ovu svrhu osigurala sredstva iz vlastitih izvora u visini do 2.450.000,00 KM, dok je Ministarstvo privrede SBK za sufinansiranje profitne marže osiguralo 50.000,00 KM.

Javni poziv subjektima male privrede za podnošenje zahtjeva za odobrenje finansiranja u PDF formatu možete preuzeti na linku ovdje.


Dodatne informacije prije samog podnošenja zahtjeva i u toku javnog poziva mogu se dobiti pozivom na telefone: 030 260-021, 260-155 i 260-022 ili na e-mail adresu: sbk@bbi.ba. Zahtjevi sa potrebnom dokumentacijom podnose se u zatvorenim kovertama na adresu Bosna Bank International d.d. Sarajevo – Podružnica Bugojno, Zlatnih ljiljana b.b., Bugojno, kao i elektronski na e-mail adresu: sbk@bbi.ba.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

spot_img

najnovije biznis vijesti

spot_img

možda vas zanima i ovo