Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  15 C
  Sarajevo
  Banke i kreditiObjavljen Javni poziv privrednicima Kantona Sarajevo/ Na raspolaganju više od 18 miliona...

  Objavljen Javni poziv privrednicima Kantona Sarajevo/ Na raspolaganju više od 18 miliona KM

  Na osnovu Ugovora o poslovnoj saradnji Ministarstva privrede Kantona Sarajevo i Bosna Bank International d.d. Sarajevo potpisanog 24.09.2021. godine, objavljen je Javni poziv subjektima male privrede (MSP) u Kantonu Sarajevo za podnošenje zahtjeva za odobrenje finansiranja.

  Riječ je o finansijskoj liniji koja će privrednicima omogućiti da u BBI banci, uz subvenciju Kantona Sarajevo, dobiju finansiranja po stopi od nula posto. Za realizaciju ove Linije finansiranja BBI je obezbijedila sredstva u iznosu od 18.100.000,00 KM, a Kanton Sarajevo – Ministarstvo privrede iznos od 1.000.000,00 KM kojim će subvencionirati profitnu maržu po svakom pojedinačnom finansiranju za sve Korisnike sredstava koji ispoštuju uslove definisane u Javnom pozivu.

  Poticajna sredstva finansiranja namijenjena su subjektima za obezbjeđenje tekuće likvidnosti, produktivnije poslovanje i rast privrednih aktivnosti, nabavku osnovnih sredstava i investicije (dugoročna finansiranja) i finansiranja za trajna obrtna sredstva. Korisnik sredstava je, između ostalog, obavezan da poticajna finansijska sredstava koristi za navedenu namjenu, te da očuva postojeći broj zaposlenih na dan podnošenja zahtjeva za finansiranje,odnosno da zaposli planirani broj novih radnika, ukoliko je na osnovu toga dobio saglasnost za finansiranje.

  U postupku podnošenja zahtjeva po Javnom pozivu Banka ne snosi nikakve troškove učesnicima, te zadržava pravo da u slučaju opravdanosti zahtjeve u potpunosti odbije. Dostavljena dokumentacija se neće vraćati.

  Javni poziv subjektima male privrede za podnošenje zahtjeva za odobrenje finansiranja u PDF formatu možete preuzeti na linku ovdje.

  Zahtjevi za finansiranja sa potrebnom dokumentacijom podnose se u zatvorenim kovertama sa naznakom “Zahtjev za finansiranje iz linije Kantona Sarajevo” lično na protokol ili preporučenom poštom, na adresu: BOSNA BANK INTERNATIONAL d.d. Sarajevo, Trg djece Sarajeva b.b., 71.000 Sarajevo ili putem elektronske pošte: linijakantonasarajevo@bbi.ba

  Dodatne informacije prije samog podnošenja zahtjeva u toku javnog poziva mogu se dobiti pozivom na  telefone: 033 275-259, 033 275-507; 033 275 289;e-mail: linijakantonasarajevo@bbi.ba

  Objavljen Javni Poziv Privrednicima Kantona Sarajevo/ Na Raspolaganju Više Od 18 Miliona Km
  Objavljen Javni poziv privrednicima Kantona Sarajevo/ Na raspolaganju više od 18 miliona KM

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Alem Sinanović
  Alem Sinanović
  Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  MOŽDA VAS ZANIMA