Novi vlasnik Hotela Grand za BiznisInfo.ba: Ulažemo tri do pet miliona KM


Novi Vlasnik Hotela Grand Za Biznisinfo.ba: Ulažemo Tri Do Pet Miliona Km

Vijest koju je prije nekoliko dana objavio BiznisInfo.ba, da je kompanija “Nasko” iz Gračanice kupila sarajevski Hotel Grand, izazvala je mnogo pažnje u javnosti.

Kako smo objavili, svi dosadašnji vlasnici su prodali svoje udjele pa je Nasko postao 100-postotni vlasnik.

Firma Nasko se bavi trgovinom na veliko i malo i ugostiteljstvom. Prošle godine su imali ukupne prihode od 33,5 miliona KM. Vlasnik kompanije je Nasmer Karić.

Karić je sada u razgovoru za BiznisInfo.ba potvrdio ovu informaciju, te objasnio kakvi su mu planovi sa poznatim sarajevskim hotelom.

– Ulaganja u hotel idu konstantno, u planu je kompletno friziranje hotela. U hotelu se sve mora promijeniti, od izgleda centralnog restorana, sedam konferencijskih sala, soba, vanjske fasade, solarnih kolektora, toplotnih pumpi…  Stavljamo nove prozore u jednim dijelu u kojem su ostali prozori iz 1983. godine – kazao je Karić za naš portal.

Pojasnio je da mijenjaju sve – od ponude hrane do inventara. Već su zamijenili dio stolica i sukcesivno će sve zamijeniti.

– Uglavnom, predviđamo da će investicije u sljedećem periodu iznositi od 3 do 5 miliona KM kako bismo bili u stanju da se nosimo sa konkurencijom. Sve radno sposobno osoblje koje smo zatekli smo zadržali i primili smo već tri nova radnika. Zatekli smo ovdje veoma dobru ekipu i dobre zaposlene – ističe naš sagovornik.

Cilj im je da zaposle novu radnu snagu i da ispoštuju sve obaveze prema radnicima. Veoma im je stalo do toga da radnici budu zadovoljni i to će biti jedan od prioriteta.

– Sve ostalo ćemo uložiti u hotel koji ovo zaslužuje. Gledat ćemo da ovom hotelu, koji ima dušu, damo snagu, da pojača konkurenciju ostalim hotelima u Sarajevu. On se nalazi na jednoj od najboljih lokacija u gradu a Sarajevo kao metropola ima velike potrebe kada je u pitanju ugostiteljstvo i turizam – pojasnio je Karić.

Hotel je trenutno namijenjen niskorangiranim budžetima o čemu su se na nivou menadžmenta hotela dogovorili da neće ići sa povećanjem cijena, te da ćemo sav teret renoviranja izvući iz sopstvenog kapitala dok gosti ne budu vidjeli drastične promjene. Tek onda će možda razmišljati o povećanju cijena usluga.

Inače, kompanija Nasko iz Gračanice već 23 godine aktivna je u sektoru ugostiteljstva. Na teritoriji Gračanice posjeduje hotel sa bazenima a u planu je i jedna velika investicija i to van Bosne i Hercegovine. U planu je, naime, jedna akvizicija u sektoru turizma u Hrvatskoj ali o tome će govoriti kada sve bude izvjesno, kazao nam je Karić.

Inače riječ je o porodičnoj kompaniji koja se privatnim biznisom bavi od 1973. godine.


pressmediabih.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Supported by TNT Grupacija

DRUGI UPRAVO ČITAJU