Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Nova prilika za bh startupe: projekt Labena Ventures pruža pristup investicijama od preko 100 milijuna eura

  Farmaceutska kompanija Labena potiče brži razvoj biotehnologije, farmacije i zdravstva kroz prvi regionalni startup akcelerator u tom segmentu

  Prijave za timove iz srednje i istočne Europe su otvorene od 14. ožujka, a izabrani timovi će dobiti svu podršku potrebnu za iskorak na regionalna i europska tržišta

  Sarajevo – Bosanskohercegovački startupi u sferama biotehnologije, farmacije i zdravstva imaju priliku učestvovati u projektu Labena Ventures, prvom regionalnom startup akceleratoru u ovom segmentu, čiji je cilj jačanje inovacija i poduzetničkog ekosistema u zemljama srednje i istočne Europe. Novi je to projekt kompanije Labena, regionalnog predvodnika u farmaceutskoj, medicinskoj i prehrambenoj industriji, a u sklopu ovog akceleratora startupi i pojedinci dobivaju pristup kompanijama, investitorima i fondovima rizičnog kapitala koji u ovu svrhu ulažu više od 100 milijuna eura.

  Inovativni akcelerator, sa središtem u Sloveniji, djelovat će u istočnoj i srednjoj Europi te će povezivati ​​kadrove, ključna znanja i vještine te kompanije i izvore financiranja zainteresirane za podršku projektima. U sklopu ovog projekta, startupi, univerziteti, fakulteti, istraživačko-razvojne institucije, ali i pojedinci s idejama moći će riješiti izazove istraživanja, praktične implementacije i globalnog marketiranja novih metoda za razvoj sigurnih i održivih načina dijagnosticiranja bolesti i liječenja, unapređenja prehrane i slično.

  „Brojne dobre ideje završe u ladici ili tek u formi naučne publikacije. Platformom Labena Ventures omogućit ćemo startupima i organizacijama da testiraju svoje ideje, implementiraju ih i kroz program pridobiju investitore“, izjavio je Boštjan Čeh, voditelj projekta i razvoja poslovanja u kompaniji Labena. „Fokus je na pronalaženju, odabiru i promociji startupa koji mogu ponuditi inovativna rješenja na međunarodnom nivou“.

  Nova Prilika Za Bh Startupe: Projekt Labena Ventures Pruža Pristup Investicijama Od Preko 100 Milijuna Eura
  Nova prilika za bh startupe: projekt Labena Ventures pruža pristup investicijama od preko 100 milijuna eura

  Kako bi ostvarili mogućnost učešća u ovom programu, zainteresirani startupi, organizacije i pojedinci mogu se prijaviti od 14. ožujka na www.labenaventures.com. Od svih pristiglih ideja i projekata posebna komisija Labena Venturesa odabrat će do 40 projekata. Nakon toga je za predstavnike odabranih projekata organizirano intenzivno iskustvo izgradnje poslovnih i prezentacijskih vještina te vještina strateškog pozicioniranja ideje ili projekta na tržištu u okviru jednosedmičnog bootcampa, a zatim slijedi tromjesečna edukacija koja uključuje blisku interakciju s više od 80 certificiranih mentora iz cijelog svijeta u različitim područjima poslovanja, financija, biotehnologije te partnera i investitora koji će im pomoći u razvoju poslovanja. U okviru Demo dana timovi će dobiti priliku predstaviti projekte investitorima, proširiti svoje poslovne mreže i dobiti pristup potrebnim tehničkim i financijskim resursima, dok u okviru programa Alumni Growth timovi učestvuju u događajima umrežavanja te dobivaju pristup posebnim ponudama.

  Labena Ventures je akcelerator koji pokriva više država, uključujući Poljsku, Slovačku, Češku, Latviju, Litvu, Estoniju, Mađarsku, Rumunjsku, Bugarsku, Albaniju, Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Makedoniju, Crnu Goru i Kosovo čime se otvara prilika za čak 110 milijuna stanovnika u 17 zemalja.

  Inače, Labenaje svoju priču započela distribucijom i servisom laboratorijske opreme, a danas djeluju u području laboratorijske i procesne analitike za podršku farmaceutskoj i prehrambenoj industriji te medicini.U ovaj je projekt uložila više od 100.000 eura.

  „Želja nam je da inovativni projekti, ideje i inicijative ugledaju svjetlo dana te se realiziraju i koriste u praksi,jer mogu doprinijeti bržem razvoju u području biotehnologije, farmacije i zdravstva. Upravo smo s tim ciljem osnovali platformu Labena Ventures. Želimo našim znanjem, vezama, infrastrukturom i laboratorijima pomoći i osposobiti sve koji će prijaviti svoje ideje i projekte, htjeti ih testirati, razviti i komercijalizirati. Možemo im pomoći u povezivanju s fondovima u Evropi, SAD-u i drugdje u svijetu“, istaknuo je Borut Čeh, direktor kompanij eLabena. „Želimo da na tržište dospiju najbolji projekti i ideje koje će na kraju njihovog puta zaživjeti i poboljšati kvalitet života i zdravlja ljudi širom svijeta.“

  The post Nova prilika za bh startupe: projekt Labena Ventures pruža pristup investicijama od preko 100 milijuna eura appeared first on Dnevni.ba.

  dnevni.ba

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Supported by TNT Grupacija
  Mirko Mirko
  Mirko Mirkohttps://poslovne.com
  Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU