back to top

Krediti i osiguranja u 2021. godini

Krediti i osiguranja u 2021. godini će biti nešto bolji od 2020. godine koja je nemilosrdno poharala turizam i još nekoliko popularnih poslovnih sektora.

Iznenadna krizna situacija u 2020. godini s korona virusom donijela je mnoge probleme u raznim industrijama.

Turizam je u cijelom svijetu u mirovanju, ugostitelji bilježe znatno manje prihode od očekivanih, kao i prijevoznici, organizatori događaja i mnogi drugi. Sve to dovodi do potrebe za pomoći od strane banaka, a kredit je sve traženiji.

Krediti i osiguranja u 2021. godini u slučaju nastavka korona krize mogli bi stvoriti puno zahtjevnije uvjete za dobivanje kredita. Zbog veće potražnje će banke zahtjevati puno veće provjere i podignuti granicu za dobivanje kredita.

Krediti I Osiguranja U 2021
BaKrediti i osiguranja u 2021

Kredit u banci

Za podizanje kredita potrebno je biti radno sposoban i zaposlen na stalni radni odnos u firmi koja dobro stoji s financijama.

U slučaju da želite dignuti kredit, biti će vam potrebna i određena papirologija, koja banci služi kao dokaz točnosti informacija koje govorite.

Tako banka utvrđuje da ste kreditno sposobni i da možete otplaćivati kredit u periodu na koji ga uzmete.

Rata kredita

Kreditni kalkulator pomoći će vam da jednostavno i brzo saznate ratu kredita. Sve što je potrebno je upisati željeni iznos kredita, kamatu i rok otplate, te ćete dobiti mjesečni iznos koji je potrebno plaćati. Tako možete otprilike saznati koliko će vas “koštati” kredit na mjesečnoj bazi, kada se na iznos kredita uračuna kamata.

Kreditna sposobnost

Za računanje kreditne sposobnosti u obzir se uzima nekoliko stvari. Prvo je da ste zaposleni za stalno i da ćete raditi još određeni broj godina, tj. rok otplate kredita. Druga stvar je vaša plaća i predviđeni troškovi za život.

Prema njima se računa koliku maksimalnu ratu možete mjesečno plaćati za kredit, da s ostatkom novca možete normalno živjeti. Osim toga, o kreditu ovisi i da li ga podižete s jamcem i kako s financijama stoji poduzeće u kojem ste zaposleni.

Krediti I Osiguranja U 2021
Krediti i osiguranja u 2021

Osiguranja

Kako bi banka bila sigurna da će kredit biti isplaćen u slučaju neke vanredne situacije ili nezgodne, neophodno je da imate i osiguranje. Tako se banka osigurava kada vam daje kredit i ima garanciju da će on biti isplaćen.

Podizanje kredita

Nakon prvog informativnog razgovora u banci ćete saznati za kakav kredit ste sposobni i kolika mjesečna rata te rok otplate dolaze u obzir.

Bankarski službenik će vam i reći koji sve dokumenti su potrebni za podizanje kredita. Nakon što ste priložili sve dokumente, postupak odobrenja kredita najčešće se odrađuje u tjedan dana.

Ovisno o tipu i iznosu kredita, postupak može biti dulji ili kraći.

DRUGI UPRAVO ČITAJU