Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Kompanija Hifa-Oil izdvojila sredstva FK "Respekt" za djecu sa poteškoćama u razvoju i djeci vulnerabilne romske populacije

  Kompanija Hifa-Oil izdvojila je finansijska sredstva za podršku i pomoć u organizaciji Fudbalskog kluba „Respekt“ i time nastavila sa realizacijom društveno-odgovornih projekata u 2022. godini.

  Fudbalski klub Respekt nastao je 2014. godine u Sarajevu okupljanjem nekolicine stručnjaka iz oblasti sporta, psihologije te njihovih prijatelja, a sve kao izraz potrebe za stvaranjem jedinstvenog saveza pojedinaca i grupa koje pred sobom imaju viziju o realizaciji punog potencijala svakog djeteta, bilo ono sa poteškoćama u razvoju ili ne.


  Image

  KOMPANIJA HIFA-OIL IZDVOJILA SREDSTVA FUDBALSKOM KLUBU “RESPEKT” ZA DJECU SA POTEŠKOĆAMA U RAZVOJU I DJECI VULNERABILNE ROMSKE POPULACIJE/


  Fudbalski klub “Respekt” je prva i jedina organizacija ovog tipa u svijetu, koja je besplatna za svu djecu i mlade. “Respekt” broji preko 160 članova i ima dva seniroska tima: ŽFK Respekt (Prva ženska nogometna liga FBiH) i FK Respekt (liga Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo), kao i selekcije U13, U15, te djecu od 5 do 13 godina.

  Od osnivanja kluba Respekt, pruža se prilika da se djeca sa poteškoćama u razvoju, tipična djeca i djeca iz vulnerabilne romske populacije bez obzira na socijalni status uključe u sport i da imaju mogućnost ravnopravnog učešća u fudbalskim takmičenjima.

  Za dosadašnji rad “Respekt” je nagrađen:

  1. Specijalno priznanje za popularizaciju i razvoj bosanskohercegovačkog sporta, 2015. godina, Sportski savez Bosne i Hercegovine,

  2. Certificate of Excellence, 2016. godina, Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini,

  3. Specijalna nagrada za ostvareni rezultat, 2017. godina, Sportski savez Bosne i Hercegovine,

  4. Priznanje Šampioni inkluzije, 2018. godina, UNICEF BiH i Delegacija Evropske unije u BiH,

  5. UEFA Children Award nagrada, 2018. godina, prvi u BiH,

  6. Zahvalnica Općine Novi Grad za izuzetne sportske rezultate i doprinos inkluziji

  7. UEFA Grassroots, treći najbolji amaterski klub u Evropi

   

  Hifa-Oil, društveno-odgovorna kompanija, izdvojila je određena finansijska sredstva za razvoj kluba “Respekt” s ciljem širenja važnosti inkluzije u društvu i uključenja u sportske aktivnosti one djece koja su u većini slučajeva isključena iz mnogih sfera društvenog života.

  Ovim novčanim prilogom nastavljeno je sa realizacijom društveno-odgovornih projekata koje kompanija Hifa-Oil ima u cilju sprovesti povodom 20 godina svog postojanja i uspješnog poslovanja.

  Do kraja godine očekuje se realizacija još dva projekta ovog karaktera kojima se žele podstaći i ostale kompanije da djeluju društveno-odgovorno, te da zajedno budu dio ovakvih priča u periodima koji slijede.

  Hifa-Oil – Energija koja pokreće!

  www.oslobodjenje.ba

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija

  DRUGI UPRAVO ČITAJU