back to top

Ko traži posao neka požuri: Ljetna sezona je uveliko počela, a potraga za RADNICIMA I DALJE TRAJE


Ko Traži Posao Neka Požuri: Ljetna Sezona Je Uveliko Počela, A Potraga Za Radnicima I Dalje Traje

Ljetna sezona je uveliko počela a sa njom i vrijeme sezonskih poslova. Za one koji i dalje traže, a još uvijek nisu bili u prilici, ostalo je još malo vremena da se prijave na oglas i pošalju svoj rezime. Kao što se može očekivati velika potražnja je za radnicima u ugostiteljskom sektoru.

Tako, više lokala u Crnoj Gori još uvijek traži konobare odnosno konobarice za ljetnu sezonu. Smještaj i hrana su obično obezbjeđeni a jedan poslodavac, pored smještaja, nudi samo dva obroka dnevno. Osnovna plata je u rasponu od 700 do 1.000 evra mjesečno, plus bakšiš.

Posao pomoćne konobarice na hrvatskom poluostrvu Pelješac plaća se 1.200 evra mjesečno dok pomoćni kuvar u Zadru može zaraditi od 1.100 do 1.300 evra mjesečno. U oglasu za ovaj posao stoji da su smještaj i hrana besplatni, radno vrijeme je od 8 do 9 sati dnevno, 6 dana u nedjelji.

Konobar u Sloveniji može zaraditi i 1.500 evra mjesečno. U jednom oglasu stoji da posao traje 4 mjeseca ali da može potrajati i duže u zavisnosti od toga kako se kandidat pokaže na radnom mjestu. Smještaj i obroci su plaćeni kao i prevoz do Slovenije. Rad se obavlja u dve smijene, a poznavanje engleskog jezika je obavezno.

Roštilj majstor u Brelima može da zaradi 1.500 evra mjesečno. Potrebno je da iza sebe ima iskustvo bar dvije sezone, a hrana i smještaj su obezbijeđeni.

Još uvijek mogu da se nađu oglasi koji traže radnike za berbu malina u okolini Arilja i Užica. Dnevnice su uglavnom po dogovoru.

Traže se i radnici za pakovanje proizvoda. Oni mogu zaraditi do oko 1.280 KM mjesečno – a ova vrsta posla dostupna je i studentima.

Do početka jula otvoren je konkurs za posao konduktera na međunarodnoj autobuskoj liniji u Beogradu. Za ovaj posao potrebna je srednja stučna sprema kao i poznavanje engleskog jezika. U oglasu se navodi da nije potrebno prethodno iskustvo ali se ne navodi plata.

Jedan poslodavac u svom oglasu traži dvije žene za čišćenje 6 apartmana na Krku u Hrvatskoj. Osim što navodi da je posao plaćen 12 evra po satu ističe da ovo može biti i ljetovanje, s obzirom da je plaža veoma blizu zgrade.

Osim poslodavaca i radnici sami nude svoje usluge. Naime, jedan buregdžija objavio je oglas u kome nudi svoje usluge tokom jula i avgusta, dok jedna žena u svom oglasu navodi da ima višegodišnje iskustvo u čišćenju i spremanju stanova te da je otvorena za posao.

Sezonskih poslova i ove godine ima mnogo, a oni koji traže zaposlenje treba da požure, pretraže internet i pronađu nešto što će im najviše odgovarati i omogućiti da i tokom ove ljetne sezone dodatno zarade, prenosi “Telegraf”.

Objava Ko traži posao neka požuri: Ljetna sezona je uveliko počela, a potraga za RADNICIMA I DALJE TRAJE pojavila se prvi puta na PressMedia.


pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU