back to top

Kakav je noćni život u Beogradu?

Saznajte zašto je ovo grad na Balkanu u kojem se priređuju najbolje žurke i zbog čega je noćni život u Beogradu tako dobar!

Svi glavni gradovi u regionu imaju sjajan noćni život. Na spomen noćnog izlaska Beograd se posebno izdvaja. Da li je zbog posebne energije koju ima ovaj grad ili jednostavno ljudi to je na vama da procijenite.

Razna vrsta muzike

Od klubova gdje se pušta Rock i Jazz pa sve do domaće muzike u ovom gradu bilo ko može pronaći nešto za sebe.

Iako je ovo najpopularniji grad za izlazak cijene u klubovima su prilagođene svima. Boce žestokih alkoholnih pića u prosjeku koštaju od 6000 do 12000 dinara. Noćni život u Beogradu je namijenjen za sve!

Stoga, ako ste student i imate dvoumice za odlazak u jedan od noćnih klubova ne brinite. Upravo, studenti iz čitavog regiona čine većinu posjetitelja beogradskih klubova.

Noćni Život U Beogradu
Noćni život u Beogradu najbolji u klubovima

Noćni klubovi u Beogradu su smješteni u Savamali, gradskoj četvrti koja se nalazi južno od tvrđave Kalemegdan i naselja Kosančićev Venac.

Klubovi koji su smješteni u ovom području grada rade od oktobra do maja. Početkom proljeća i čitavo ljeto rade splavovi- Riječ je o noćnim klubovima koji su smješteni na rijeci Savi.

Beogradski splavovi postali su zaštitni znak beogradskog noćnog života. Svake godine u ljetnim mjesecima na splavovima su najvrelije i najbolje zabave na Balkanu.

Klubovi na rijeci još više privlače turiste iz cijeloga svijeta koji žele okusiti sve čari provoda u Beogradu.

Najpoznatiji klubovi u Beogradu

Kada posjećujete ovaj grad sigurno želite znati u kojim klubovima je najbolji provod. S razlogom je ovo postala prijestolnica noćnog provoda jer je teško izdvojiti klub u kojem je najbolje provod. Bez obzira koju diskoteku posjetite dobro ćete se provesti.

Kakav Je Noćni Život U Beogradu?
Kafana Limun Žut

Naravno posebno se izdvajaju se Stefan Braun i Teatro koji preko 10 godina priređuju najbolje zabave. Ostali poznati klubovi u kojem nastupaju zvijezde iz regiona su:

  • Brankow
  • Freestyler Winter Stage
  • The Bank
  • Gotik
  • Mladost
  • Ben Akiba
  • Kasina by Community

Svi ostali klubovi koji se nalaze u Savamali opravdavaju činjenicu zašto noćni život u Beogradu priređuje najbolje žurke.

Noćni Život U Beogradu
Noćni život u Beogradu nudi sve što želite

Da li su potrebne rezervacije ?

Kada želite izaći u jedan od beogradskih noćnih klubova važno je svoje mjesto rezervisati na vrijeme. Pogotovo u ljetnom periodu kada je grad pun turista iz cijeloga svijeta koji žele okusiti čari dobrog balkanskog provoda.

Kako bi vi i vaše društvo okusili Beograd na vrijeme rezervišite vaš stol u jednom od klubova. Rezervacije su besplatne, naravno morate odabrati bocu jednog žestokog pića.

Ukoliko želite poseban tretman i doživljaj većina klubova ima VIP sekciju koja se plaća oko 250 eura. U ovu cijenu je uključena je i boca pića po vašem izboru.

Radno vrijeme klubova je od 23:00 do 04:00 sati. Važno je napomenuti da je ulazak u klub mlađima od 18-21 godinu zabranjeno.

Kako se obući za noćni provod ?

Poznato je da se Beograđani najljepše odjevaju za noćni život u Beogradu. Stoga i vi odaberite kombinaciju u kojoj ćete stvoriti uspomene do kraja života.

Po pitanju odjevnih kombinacija na vama je potpuna sloboda i sve zavisi od vašeg stila i ukusa. No, bitno je napomenuti da su sportske kombinacije strogo zabranjene. Posebno u najpoznatijim klubovima koje smo ranije naveli.

Osim dobrog provoda, muzike i društva u ovim noćnim klubovima vidjet ćete najljepše žene. Svi će se složiti kada kažemo da žene sa Balkana imaju posebnu ljepotu i harizmu.  To najviše dolazi do izražaja u Beogradu kada se okupe pripadnice ljepšeg spola sa prostora bivše Jugoslavije.

Bez obzira koji klub bude vaš izbor zagarantovano je da se nećete vratiti iz provoda sve dok se muzika ne ugasi. U zoru možete vidjeti naljepše prizore prirode posebno na splavovima. Sava i izlazak sunca će vas oboriti s nogu i sigurno je da će to biti šlag na tortu.

PREPORUKA

DRUGI UPRAVO ČITAJU