Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  JYSK BiH ostvario novi rekord

  Sa EBIT rezultatom od gotovo 12 miliona KM u finansijskoj godini 2020/2021., JYSK je još jednom ostvario historijski visok rezultat.

  Iako je 2020/2021. za JYSK donijela mnoge nove izazove, kompanija je još jednom uspjela iskoristiti sinergiju fizičkih prodavnica i jakih digitalnih platformi kako bi postavila nove rekorde sa prometom od 64.311.800 KM i EBIT-om od 12.204.900 KM. Tako je promet povećan za 14%, dok je EBIT rezultat bio za 51% veći u odnosu na 2019./2020., koja je također za JYSK bila rekordna godina.

  “Izuzetno sam zadovoljna postignutim rezultatima. Za JYSK, kao i za druge kompanije, ovo je bila vrlo izazovna godina. Stoga svi naši zaposleni mogu biti ponosni na ostvareni rezultat”, kaže country managerica JYSK-a za Sloveniju, Hrvatsku, BiH i Srbiju, Vesna Kukić Lončarić.

  Jysk Bih Ostvario Novi Rekord
  Country managerica JYSK-a za Sloveniju, Hrvatsku, BiH i Srbiju, Vesna Kukić Lončarić.

  Velika razlika između tržišta

  Globalno gledajući, na razini svih zemalja u kojima JYSK posłuje, pandemija je različito utjecala od tržišta do tržišta, što se jasno vidi po ostvarenim rezultatima.

  “Jedno od JYSK-ovih najvećih tržišta na globalnom nivou je Njemačka, koja je sa svojih 1.000 prodavnica bila najduže pod jakim restrikcijama. Promet u Njemačkoj nije dosegnuo nivo prošlogodišnjeg, ali zato sa druge strane, značajno smo povećali promet u Skandinaviji, Engleskoj, Bosni i Hercegovini i nizu zemalja istočne i srednje Evrope. Takav je rezultat više
  nego nadoknadio pad prometa u Njemačkoj i na globalnom nivou omogućio da završimo godinu sa EBIT rezultatom od 4,5 milijarde DKK”, kaže Jan Bøgh, predsjednik uprave JYSK-a.

    Objavljena imena dobitnika 4. kruga nagradne igre: „BBI banka i Mastercard nagrađuju 2020“

  Plan investicija

  U narednim godinama JYSK planira svoju daljnju ekspanziju, a uz otvaranja novih prodavnica velik je fokus i na preuređenju postojećih.

  “Vidimo da naš novi koncept prodavnica privlači sve više kupaca. Zato, planiramo ubrzati tempo ulaganja u preuređenja, kako bismo svim našim kupcima pružili jednako inspirativan doživljaj kupovine. Plan je na nivou JYSK-a preurediti sve postojeće prodavnice do 01.09.2024. godine. Najvećim izazovom do sada pokazala se nabavka potrebne opreme, kako za obnovu postojećih, tako i za otvaranja novih prodavnica. To je posljedica globalnih izazova kada je riječ o nedostatku sirovina i logističkih kapaciteta. Međutim, očekujemo da će se i to stabilizovati u narednim godinama”, kaže Vesna Kukić Lončarić.

  Jysk Bih Ostvario Novi Rekord
  JYSK BiH ostvario novi rekord

  Ključni rezultati za JYSK BiH:
  • Promet: 64.311.800 KM
  • Rast prometa: 14%
  • EBIT rezultat: 12.204.900 KM
  • Rast EBIT-a: 51%

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Adna
  Adnahttp://www.tnt.ba
  Adna je mlada multimedijalna novinarka u medijima TNT Grupacije. Prati vijesti iz biznisa i šoubiznisa.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU