Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Hercegovački div gradi nove fabrike u BiH i Hrvatskoj


  Hercegovački Div Gradi Nove Fabrike U Bih I Hrvatskoj

  Grupacija FEAL sa sjedištem u Širokom Brijegu odlučila je dio dobiti podijeliti sa svim radnicima što je rijedak slučaj u ovoj zemlji, ali i u drugima u kojima posluju dugi niz godina.

  Dio je to dobre prakse koju su prihvatili funkcionirajući na tržištu Evropske unije te su radnike nagradili za odlične rezultate koje je grupacija zabilježila, piše Večernji list.

  – Istina je. To su modeli koje želimo i u idućim godinama primjenjivati. Ako naši ljudi, a i kompanija dobro rade, onda je red da i radnici to osjete kroz svoja primanja – potvrdio je direktor FEAL-a Ante Musa.

  To je ujedno i dio vizije koju je gradio pokojni Jozo Bogdan u kompaniji koju je privatizirao i vinuo u visine. Za njega su radnici uvijek bili ispred svega.

  – Budući da dugi niz godina radimo na zapadnoevropskom tržištu, kroz stalnu saradnju i odnos s renomiranim partnerima, nastojimo dobre primjere poslovanja i upravljanja prenijeti u naše lokalne okvire. U tom kontekstu, nedavno smo uveli sistemsko nagrađivanje radnika za uspješno poslovanje, a koje će dodatno motivirati sve radnike da uspjeh FEAL-a smatraju i svojim uspjehom – dodao je Musa.

  FEAL je firma koja je svjesna svog značaja za Široki Brijeg i Hercegovinu, a i za širi prostor u kojem posluju preko svojih poslovnica i povezanih društava.

  – Cilj nam je stvoriti model poslovanja i nagrađivanja koji će kod svakog radnika stvoriti svijest da je uspjeh firme i njegov uspjeh, odnosno da će biti nagrađen za svoj doprinos ostvarenim rezultatima – navodi direktor.

  A nagrađeni su svi usposlenici iz FEAL grupacije. Sve je ovisilo o ostvarenim rezultatima članice grupe, ali i pojedinačnom doprinosu radnika. U FEAL grupi angažirano je oko 770 ljudi. Posebno su “narasli” u prošloj godini nakon postupnog oporavka tržišta s koronakrizom. Najviše je ljudi angažirano u FEAL-u Široki Brijeg, čak njih 140.

  – Došli smo do vrha kapaciteta. Zbog toga smo napravili ove odluke iz prošle godine o novom investicijskom ciklusu od instaliranja novog pogona za prešanje 35 meganjutna, nove investicije u Ljubuškom. S izgradnjom te tvornice kreće se u avgustu ove godine, a slijedi i investicija u proizvodni pogon i opremu u Karlovcu – dodaje Musa.

  No, u ovoj grupaciji spremaju se za još izazovnija vremena. I ponovno s investicijskim ciklusom. Na poslovanje FEAL-a i planove nije se značajnije odrazio rast cijene metala, ali i drugih komponenti koje su važne u njihovu radu.

  Opskrbom aluminija kao strateške sirovine nisu se osjetili poremećaji, čak i unatoč ratu u Ukrajini, kaže čelni čovjek FEAL-a.

  Sjedište kompanije FEAL je u Širokom Brijegu, a grupacija čini 15 kompanija – od FEAL-a Mostar, FEAL-a Hrvatska, Crna Gora, Beograd, Republika Srpska, FEAL-a Austrija, FEAL-a Njemačka te sestrinskih firmi PBR, Metalijakomerca, Poliklinike, firme za investiranje u proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora energije.


  pressmediabih.com

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija

  DRUGI UPRAVO ČITAJU