Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  FERK usvojio više odluka vezanih uz energetiku

  Na svojoj današnjoj sjednici Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (FERK) usvojila je Odluku o izmjeni Općih uvjeta za isporuku električne energije i Pravilnika o izmjenama i dopuni Pravilnika o nadgledanju.

  Također, FERK je usvojio Odluku o utvrđivanju postotka obveznog udjela električne energije proizvedene iz obnovljivih izvora energije za 2023. godinu koji iznosi 2,32 posto te Odluku o davanju suglasnosti JP “Elektroprivreda BiH” na krivulje opterećenja, priopćeno je iz FERK-a.

  Doneseno je rješenje kojim se ukida Rješenje kojim je izdana Dozvola za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE podnositelju zahtjeva “CONRA” iz Tešnja u solarnoj fotonaponskoj elektrani “Adil 1”.

  Također, donesena su četiri rješenja po prijedlogu dozvola za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva: JP “Elektroprivreda BiH” iz Sarajeva, JP “Elektroprivreda HZHB” iz Mostara, “COMPREX” i “CONRA” iz Tešnja, te osam rješenja po prijedlogu dozvola za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju obnovljivih izvora energije podnositelja zahtjeva: “THE POWER OF NATURE” iz Tešanja za solarnu fotonaponsku elektranu “POWER.23”, “Proizvodnja električne energije “BEKRIĆ” iz Tešnja za solarnu fotonaponsku elektranu “BERKIĆ-1”, “ESOLAR” iz Tešnja za solarnu fotonaponsku elektranu “PODVODNICA-1”, “VISOČICA” Sarajevo za solarnu fotonaponsku elektranu “VISOČICA”, “SOLARNI PANELI HA ENEGY” iz Tešnja za solarnu fotonaponsku elektranu “HA ENERGY”, Solarna energija “PILIĆ-1” iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja za solarnu fotonaponsku elektranu “PILIĆ 1”, “KARTON KOMERC” društvo za preradu kartona, trgovinu i usluge Tešanj za solarnu fotonaponsku elektranu “KARTON SOLAR.23-1” i Solarna elektrana “FUBLAN” za solarnu fotonaponsku elektranu “FUBLAN.

    Razmišljate o prelasku na solarnu energiju? Ovo su najvažnije stvari koje svakako morate znati

  FERK je usvojio Odluku o privremenoj regulatornoj naknadi za 2023. godinu i tri rješenja o obvezi plaćanja regulatorne naknade u 2022. godini za imatelje dozvole: “MiniWat” iz Travnika, “MHE-V-1” iz Viteza i “MAXIMA IST” iz Mostara.

  Kad su u pitanju nacrti, usvojen je nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva “SILK-TRADE” iz Tešnja te dva nacrta dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju obnovljivih izvora energije podnositelja zahtjeva: Obrt “SOLAREN” iz Kiseljaka za solarnu fotonaponsku elektranu “SILOS” i Proizvodnja električne energije “SALKANOVIĆ” iz Tešnja za solarnu fotonaponsku elektranu “SALKANOVIĆ-1”.

   

  Biznis.ba / FENA

  biznis.ba

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Mirko Mirko
  Mirko Mirkohttps://poslovne.com
  Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU