back to top

BiH svakim danom može naprijed: U Rajlovcu završen novi pogon za autoindustriju!


Bih Svakim Danom Može Naprijed: U Rajlovcu Završen Novi Pogon Za Autoindustriju!

U znaku jačanja veza između javnog i privatnog sektora, premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk s upravom ASA Grupacije i ASA Šped u sarajevskom naselju Rajlovac je posjetio proizvodne pogone kompanija Veritas Automotiv i Selzer Automotiv, u kojima se proizvode dijelovi za gigante svjetske automobilske industrije.

U okviru posjete ASA Šped logističkom centru, premijer Uk s upravom ASA Group najprije je posjetio Veritas Automotiv, gdje je direktor Malik Ramić pokazao visoku tehnologiju kojom se proizvode sistemi za prenos fluida u vozilima.

Posjeta je nastavljena s prezentacijom kompanije Selzer Automotiv, gdje je direktor Kenan Nalbantić pokazao impresivna proizvodna postrojenja koja po posljednjoj tehnologiji i uz inovativna rješenja proizvode metalne komponente za hibridna i električna vozila.

Novi proizvodni pogon

Ova posjeta uslijedila je povodom završetka investiranja u proizvodni pogon koji se prostire na ukupno 28.000 kvadratnih metara i koji simbolizira još jedan važan iskorak za industrijski razvoj.

Premijer Uk je izrazio svoje zadovoljstvo ovim postignućem, naglasivši važnost saradnje između javnog i privatnog sektora, a sve u cilju ekonomskog rasta i razvoja.

“Ovaj projekt ne samo da doprinosi ekonomskoj stabilnosti i razvoju Kantona Sarajevo, već također jača našu poziciju kao ključnog igrača u automobilskoj industriji na međunarodnom nivou,” izjavio je premijer Uk.

Povećanje broja zaposlenih

Direktorica ASA Šped Nermina Planinčević je istakla i nezaobilaznu podršku Općine Novi Grad, te navela da se logistički centar ASA Šped pruža na ukupno 61.000 metara kvadratnih u svoja dva logistička centra, u kojima radi više od 750 radnika.

S obzirom na to da se u narednom periodu očekuje stavljanje u funkciju novoizgrađenih objekata, očekuje se znatno povećanje broja uposlenih.

ASA Šped, pored skladištenja, djeluje također i u segmentu usluga transporta i carinjenja.

Kako je istaknuto tokom posjete, ASA Grupacija, kao lider i u ovoj oblasti, potvrđuje svoju posvećenost razvoju i inovacijama, stavljajući Bosnu i Hercegovinu na kartu svjetskih proizvođača kako u automobilskoj industriji, tako i u svim drugim proizvodnim granama. Poručuju da ova posjeta, ne samo da simbolizira uspjeh ASA Grupacije, već jača vezu između privatnog sektora i vlasti, otvarajući put ka daljnjim zajedničkim projektima i prosperitetu Bosne i Hercegovine.


pressmediabih.com
Supported by TNT Grupacija

DRUGI UPRAVO ČITAJU