Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  BH Telecom je predvodnik digitalne transformacije u BiH

  Izazovi i mogućnosti 5G mreže, te mogućnosti digitalizacije, kao i kada će BiH dobiti prvi pametni gtrad našli su se u fokusu 4. Sarajevo TechLaba, poslovno-tehnološke konferencije BH Telecoma koja je u četvrtak održana u Sarajevu. Konferencija je upriličena povodom obilježavanja 5. septembra Dana BH Telecoma i održana je pod sloganom #shapingthefuture.

  – Mi u kompaniji BH Telecom smo prije četiri godine odlučili da u okviru programa obilježavanja 5. septembra, Dana BH Telecoma organizujemo veliku poslovno – tehnološku konferenciju kakva je upravo Sarajevo TechLab. Ponosni smo na sve što je BH Telecom uradio po pitanju izgradnje BH TechLab platforme, kazao je Kahriman, podsjećajući na kontinuirani javni poziv BH TechLab prema svim startupima, mladim kreativnim i inovativnim ljudima i univerzitetima.


  Image

  Objavljen je novi javni poziv koji je fokusiran na primjenu naprednih tehnologija /Senad Gubelić


  Senad Gubelić/OSLOBOđENJE

  Najavio je i da je BH Telecom objavio novi javni poziv koji je fokusiran na primjenu naprednih tehnologija na pojedine oblasti poput agrifooda, healthcarea i drugo.

  – Namjera nam je da podstaknemo mlade kreativne ljude u BiH da vjeruju da u kompaniji BH Telecom imaju jedinstvenu tačku koja je spremna za ulaganje u rješenja, inovacije u oblasti naprednih tehnologija, poručio je Kahriman.

  Dodao je kako je konferencija prilika da se predstavi šta je sve BH Telecom uradio kada je u pitanju 5G tehnologija, kao i rješenja BH Telecoma za pametne gradove.

    Luis Vuitton, Dior, Fendi i ostali bilježe rekorde u prodaji

  – Pametna rješenja za pametne gradove mi smo implementirali prije šest mjeseci na parkingu ispred naše zgrade u Sarajevu gdje svi zainteresoavni načelnici, gradonačelnici, ministri mogu doći i vidjeti kako funkcionišu rješenja za pametni parking, pametnu rasvjetu, video-nadzor, odvoz smeća, pametne klupe. Tu je jako važna sprega javnog i privatnog i ovo je samo jedan od pokazatelja da je BH Telecom predvodnik digitalne transformacije u našem društvu, kazao je Kahriman.

  Adnan Huremović, izvršni direktor za tehnologiju razvoja servisa u BH Telecomu je predstavio šta je sve BH Telecom uradio po pitanju priprema za 5G tehnologiju podsjetivši da je BH Telecom primjenu 5G tehnologije demonstrirao dosada više puta, kao i da sama implementacija 5G mreže ne zavisi samo od tehnološke spremnosti.


  Image

  Amir Zukić: Korak s vremenom/Senad Gubelić


  Senad Gubelić/OSLOBOđENJE

  Amir Zukić, ministar razvoja, poduzetništva i obrta dodao je kako je BH Telecom kompanija zahvaljujući kojoj BiH “drži korak s vremenom kad je u pitanju proces digitalizacije”.

  Konferencija je bila prilika i da se istaknu rezultati poslovanja kompanije BH Telecom, koja će prema Kahrimanovim riječima, prema dosadašnjim pokazateljima ostvariti veću dobit nego što je planirano.

  www.oslobodjenje.ba

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Mirko Mirko
  Mirko Mirkohttps://poslovne.com
  Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU