Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Bh. kompanije predstavile potencijale na sajmu dobavljača Volkswagena u Njemačkoj

  Na 11. međunarodnom sajmu dobavljača kompanije Volkswagen (IZB2022) koji je održan u Wolfsburgu, u Saveznoj Republici Njemačkoj, izložbeni prostor Privredne komore FBiH zabilježio je brojna interesovanja i posjete, gdje je jedna od najznačajnijih bila posjeta predstavnika WOB AG i Volkswagen AG, tokom koje su izlagači iz Bosne i Hercegovine imali direktnu priliku predstaviti svoje proizvode i usluge.

  Privredna komora FBiH učestvovala je sa još četiri kompanije iz metalskog sektora sa specijalizacijom u automobilskoj industriji CORE d.o.o. Sarajevo, GS-TM Travnik, TMD Group d.o.o. Gradačac i WAGNER Automotiv Gradačac.

  Predstavnici kompanija iz BiH pored izlagačkog dijela programa, imali su priliku vidjeti i brojna dostignuća, inovacije, ali i fokus budućeg razvoja automobilske industrije koji je usmjeren na elektrifikaciju, pametne usluge, održivost, proizvodnju i industriju 4.0, cyber-sigurnost te održivost lanca dobavljača.

  Učešće bh. kompanija na sajmu IZB2022 od 11. do 13. oktobra obilježili su i brojni direktni susreti sa potencijalnim kupcima, dobavljačima, ali i konkurentima sa kojima su razgovarali o inovativnim rješenjima, te načinima unapređenja postojeće proizvodnje, njene optimizacije i smanjenja troškova.

  Na poziv organizatora sajma IZB2022, predsjednik Privredne komore FBiH Mirsad Jašarspahić i Armin Hodžić, koordinator projekta razvoja automobilske industrije FBiH, prisustvovali su posebno pripremljenoj prezentaciji sektora nabave Volkswagena gdje su predstavljeni planovi rada i zahtjevi koji će biti postavljeni pred postojeće i buduće dobavljače. Predstavnici VW, kako je rečno, odlučni su u namjeri da svojim dobavljačima pruže svesrdnu podršku kako bi obje strane bile dugoročno zadovoljne. Posebna pažnja u narednom periodu će biti posvećena lancima dobavljača, digitalizacije, kao i zaštiti podataka.

  Većinsko opredjeljenje izlagača, kao navode iz PKFBiH, jeste održiva budućnost i smanjene emisije CO2 u proizvodnim procesima, što je ujedno jedan od novih zadataka i izazova kompanijama u Bosni i Hercegovini.

  Učešće PKFBiH i bh. kompanija na sajmu IZB2022 podržano je kroz projekt „HelpDesk – Business Information Hub“, koji se realizuje u okviru šireg EU4BusinessRecovery projekta, zajednički sufinansiranog od Evropske unije i Vlade Savezne Republike Njemačke.

  (fena)

  biznis.ba

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Supported by TNT Grupacija
  Mirko Mirko
  Mirko Mirkohttps://poslovne.com
  Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU