back to top

Besplatne obuke za IT sektor i posao budućnosti

Asocijacija za ekonomski razvoj REDAH, zajedno s partnerima Gradom Mostarom, Sveučilištem u Mostaru, kompanijom IT odjel d.o.o. Mostar i Službom za zapošljavanje HNŽ-HNK, provodi niz obuka za IT sektor.

Mlađi ste od 35 godina i imate afinitet prema IT sektoru? Voljni ste steći nova znanja ili proširiti već stečena?  Želite si sami stvoriti radno mjesto i osigurati  budućnost kroz najbrži rastući  sektor na svijetu?

Riječ je o besplatnim obukama u trajanju od minimalno 3 mjeseca što predstavlja izvanrednu priliku za stjecanje certifikata za sljedeće poslove:

Link za prijave: https://redah.ba/javni-poziv-za-ucesce-u-programu-besplatne-obuke-u-it-sektoru/

 Individualni razvoj kroz stručno vodstvo

Opće je poznata činjenica da je IT sektor najbrže rastući poslovni sektor kako u svijetu, tako i u Bosni i Hercegovini koji, pak, zahtijeva stalno učenje i usavršavanje. Stoga su ciljna grupa ovog projekta mladi do 35 godina starosti, ponajprije prijavljeni u Službu za zapošljavanje HNK/HNŽ, koji bi kroz stručne obuke stekli nove vještine, ali i stvorili povoljnije uvjete za zapošljavanje, te smanjili nezaposlenost na području Mostara i Hercegovine.

Obuke će se organizirati u ciklusima i  grupama kroz teorijsku i praktičnu nastavu koja bi mladima osigurala stručna znanja iz IT sektora koji nudi brojne mogućnosti za zapošljavanje. U posljednjih nekoliko godina u našoj zemlji je zabilježen rast IT industrije što značajno sudjeluje i u ukupnom bruto društvenom proizvodu. To dovoljno govori o značaju ovoga projekta koji bi kandidatima omogućio učinkovitiji start i otvorio niz novih mogućnosti na tržištu rada.

S certifikatom brže do sigurnog posla

Inače, potrebe za IT stručnjacima na našem tržištu su značajne. Prema anketi iz 2021. godine 22 firme  iz IT sektora imaju potrebe za 111 novih djelatnika . Završena obuka i certifikat, uz ostalo, znači i veću mogućnost za brzo zapošljavanje kod naših partnera, odnosno poslodavaca koji su iskazali potrebu za mladom i kvalitetnom radnom snagom. Istodobno, projekt nudi mogućnost bržeg spajanja poslodavca i radnika što svakako olakšava proces, mladima osigurava radno mjesto, a poslodavcu provjerenog i učinkovitog radnika.

Rok za podnošenje prijava je 28.10.2022. u 15:00.

Samo potpune prijave bit će uzete u razmatranje.

Više informacija na linku.
https://redah.ba/javni-poziv-za-ucesce-u-programu-besplatne-obuke-u-it-sektoru/

The post Besplatne obuke za IT sektor i posao budućnosti appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU