Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  BBI program pomoći će zajednici putem web platforme ‘trebalsta.ba’

  BBI program liderstva i izvrsnosti danas je u Sarajevu najavio pokretanje web platforme pod nazivom “trebalsta.ba” putem koje će mladi provoditi društveno korisne akcije i pomagati osobama u stanju potrebe

  Inicijativu je pokrenula Bosna Bank International d.d. Sarajevo u saradnji sa Ministarstvom za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, a aktivno su uključena udruženja Pomozi.ba i Dobro.ba, te kompanija PING d.o.o. Sarajevo koja će ponuditi softverska rješenja za aplikaciju. Oni su danas potpisali Memorandum o saradnji kojim je ovaj proces i ozvaničen.

  • BBI program liderstva i izvrsnosti je projekat u okviru kojeg se srednjoškolci uče vještinama korporativne i poslovne izvrsnosti. Naš cilj je da ovo postane platforma za buduće lidere u svijetu biznisa i društvenog života BiH. Stoga je jedan od segmenata ovog programa i pomoć zajednici – volontiranje, putem aplikacije trebalsta.ba. Učenici koji budu učestvovali u volonterskim akcijama bit će adekvatno ocijenjeni, a najaktivniji će na kraju programa dobiti vrijedna priznanja – izjavio je predsjednik Uprave BBI banke Amer Bukvić.

  Cilj izrade platforme trebalsta.ba je pozitivni utjecaj na izgradnju društvene odgovornosti i senzibiliteta ličnosti i podsticanje mladih da se brinu o starijim i iznemoglim osobama i svim drugim pripadnicima ranjivih skupina u društvu i zajednici u kojoj žive.

  • Danas su ovdje okupljeni privrednici, nevladin sektor i organ uprave, a sve s ciljem kreiranja ugodnog i poticajnog ambijenta za učenike. Rezultat ove saradnje jeste web platforma na kojoj će se susretati ponuda i potražnja u činjenju dobra. To će biti mjesto susreta budućih filantropa, dobročinitelja, mjesto gdje ćemo tražiti buduće lidere našeg društva, na kojem kreiramo i njegujemo dobre vrijednosti. Bosna je uvijek imala vrhunske dobročinitelje, neka tako bude i u budućnosti. Ova web platforma ima prijamčiv i mladima popularan naziv i oslikava ekspresnu spremnost za činjenje dobra, kao i brigu za drugoga, a sve to kroz društveno korisno učenje – izjavila je ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Mumunović,

  Planirano je da ova web platforma bude dostupna krajem tekuće školske godine kako bi učenici društveno-korisne aktivnosti mogli realizirati već tokom ljetnog raspusta, gdje će se mladi na jednom mjestu moći registrovati kako bi pružili svoju pomoć sjedne strane i humanitarni i drugi društveno korisni projekti s druge strane.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija

  DRUGI UPRAVO ČITAJU