Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  ASA Bolnica najavljuje povratak brojnih medicinskih stručnjaka u BiH


  Asa Bolnica Najavljuje Povratak Brojnih Medicinskih Stručnjaka U Bih

  ASA Bolnica u Sarajevu ima za cilj okupiti vrhunske stručnjake iz različitih oblasti kako bi osigurala najviši nivo kvaliteta i sigurnosti u pružanju zdravstvenih usluga svojim budućim pacijentima.

  Prof. dr. Rasim Jusufović, direktor projekta uspostavljanja ASA Bolnice, ističe rastući broj stručnjaka koji se vraćaju u Bosnu i Hercegovinu i pridružuju se timu ASA Bolnice. Njihov dolazak donosi stručnost, znanje i iskustvo, čime se osigurava prenos najboljih praksi.

  “Sretni smo i vrlo počašćeni da je buduća ASA Bolnica poželjno mjesto povratka naših medicinskih stručnjaka iz dijaspore. Bilježimo veliki interes za naše usluge i brojne pozive iz inostranstva, vjerujemo da je to jasan signal budućeg povratka i drugih sugrađana, koji u kontekstu povratka u svoju domovinu često ističu da je osigurana kvalitetna, sigurna i dostupna zdravstvena usluga jedan od najvažnijih faktora za povratak”, dodao je Jusufović.

  Posebnu pažnju u ASA Bolnici naglašavaju razvoju tri ključna centra izvrsnosti: “Centar za majku i dijete”, “Kvalitet i sigurnost”, te “Minimalno invazivne i interventno radiološke procedure u multidisciplinarnim timovima”.

  “Kadar mnogih odjeljenja, pored već etabliranih stručnjaka iz našeg zdravstvenog sistema, će biti upotpunjen sa našim stručnjacima iz inostranstva, spomenut ćemo ovdje ‘Centar za majku i dijete’ u kojem nam se uskoro pridružuju stručnjaci koji će svoju bogatu karijeru u punom angažmanu nastaviti u ASA Bolnici: Doc. dr. Azur Tulumović, ginekolog, Mr. sci. dr. Dario Đukić, pedijatar sa subspecijalizacijom dječije kardiologije koji se vraćaju iz Saudijske Arabije, Dr. Mufid Burgić, plastični hirurg sa dugogodišnjim iskustvom u Bahreinu”, navode iz ASA Bolnice.

  Kao povremeni konsultanti “Centra za majku i dijete” ističu Dr. med. sci. Nežlu Šehović Durić, specijalistu psihijatra za djecu i adolescente, sa dugogodišnjim ekspertskim stažom u Norveškoj, doc. dr. Amra Adrović Yildiz, specijalista pedijatrijske reumatologije, koja radi u Turskoj i dr. Adisu Kuršumović koja je specijalista opšte medicine, neurohirurgije, intenzivne medicine, radiologije, ali i neuroradiologije I trenutno je angažirana u Njemačkoj kao šef Intervencionalnog neurovaskularnog centra Klinike Schwarzwald-Baar Villingen-Schwenningen.

  Asa Bolnica Najavljuje Povratak Brojnih Medicinskih Stručnjaka U Bih

  Veliki broj specijalnosti je vrlo deficitaran u BiH, te dolazak naših stručnjaka iz inostranstva donosi neprocjenjiv benefit za naše buduće pacijente koji su takve zdravstvene usluge nerijetko tražili u inostranstvu.

  Kliničko upravljanje bolnicom preuzima Međunarodni Medicinski Univerzitet Beč na čelu sa renomiranim stručnjakom, dr. Rolandom Fasolom, koji će obnašati funkciju medicinskog direktora u ASA Bolnici.

  Doc. dr. Fasol je specijalizirani akademski opšti i kardiovaskularni hirurg s bogatim iskustvom u razvoju, upravljanju i organizaciji specijaliziranih visokotehnoloških bolnica širom svijeta, fokusiranih na izgradnju medicinskih timova, uspostavljanje funkcionalnih kliničkih usluga, digitalizaciju i primjenu najviših standarda kliničkog upravljanja. Među mnogim međunardonim projektima, spomenut ćemo njegov prethodni projekat u Kini, gdje je uspješno pokrenuo bolnicu sa kapacitetom preko hiljadu kreveta u saradnji sa Univerzitetom u Los Angelesu, što svjedoči o njegovom profesionalnom integritetu i iskustvu u uspostavljanju i upravljanju bolničkim sistemima.

  “U ASA bolnici i ASA Institutu za istraživanje, razvoj i inovacije, s nestrpljenjem očekujemo razvoj timskog okruženja i interdisciplinarne suradnje, stvarajući motivirajuću atmosferu. Također, s velikim oduševljenjem iščekujemo razvoj zajedničkih naučnih istraživačkih projekata koji će potaknuti kontinuirani i profesionalni razvoj te razmjenu ideja među našim zdravstvenim i drugim ekspertima”, dodao je Jusufović.

  Poručuju da je stremljenje duboko utemeljeno u misiji, viziji i “genetskom kodu” Hastor Fondacije.

  “Fondacija predstavlja neiscrpan izvor mladih i talentiranih ljudi kojima želimo pružiti najbolje uslove za profesionalni razvoj i specijalizacije. Jedan od naših sljedećih ciljeva je da ASA Bolnica u najkraćem mogućem roku ispuni uslove i stekne status univerzitetske bolnice. Ujedinjeni u cilju postizanja vrhunskih rezultata i primjeni inovativnih pristupa, nastojimo ostvariti najviše standarde kvalitete i sigurnosti u našem radu. S velikim povjerenjem u stručnost i predanost našeg tima, uvjereni smo da ćemo s vodstvom dr. Fasola ostvariti velike uspjehe u pružanju vrhunske zdravstvene usluge u ASA Bolnici”, zaključio je Jusufović.


  pressmediabih.com

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija

  DRUGI UPRAVO ČITAJU