Xiaomi predstavio pametnu nogometnu loptu

Xiaomi predstavio pametnu nogometnu loptu

U mnoštvu različitih gadgeta koje je predstavila kompanija Xiaomi kao što su pametne tenisice, pametni električni bicikli i drugo stiže i jedan novi gadget, pametna nogometna lopta nazvana Insait Joy.

U odnosu na klasične lopte Xiaomijeva Insait Joy lopta u svojoj unutrašnjosti ima poseban čip koji omogućuje bilježenje podataka kao što su putanja i brzina lopte. Putem dedicirane aplikacije za pametni telefon moguće je vidjeti i analizirati prikupljene podatke te onda ispraviti nedostatke u ispucavanju lopte i općenito svoje umijeće s loptom.

Ista aplikacija omogućuje i podešavanje tri različite nivoe i 14 različitih programa vježbi. Lopta dolaze u dvije veličine, 4 i 5, s time da je 4 namijenjena djeci a 5 odraslima i profesionalcima. Čip se napaja putem baterije koja je također integrirana u loptu i pruža autonomiju od 40 dana, a puni se bežično putem posebnog adaptera koji stiže s loptom (proces punjenja traje oko sedam sati).

Sama lopta nije izrađena na tradicionalni način (šivanjem) već uporabom tehnologije toplotnog spajanja. Pruža veliku otpornost na deformacije nastale uslijed svakodnevne uporabe (izrađena je od PU kože) i otporna je na utjecaj vode. Lopta u prodaju stiže 10. jula s cijenom od oko 40 eura.

bankar.me

O autoru

Srodni članci