Vaša(r) ideja – šesnaesta konferencija

Vaša(r) ideja – šesnaesta konferencija

Gosti predavači na šesnaestoj konferenciji Vaša(r) ideja, koja će se održati 13. decembra u kinu Meeting Point, su:

1. DŽENANA HUSREMOVIĆ – redovna profesorica na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, Odsjek za psihologiju
2. ARNEJ MISIRLIĆ – mladi poduzetnik, fotograf i vlasnik fotostudija „Šećerlama“

Znači: jedan predavač, dvadeset minuta, kvalitetna ideja/inspiracija; nešto novo, nešto drugačije, a sve u ugodnoj atmosferi oslobođenoj akademskog formalizma. Kad svemu ovome dodate vedra lica publike, shvatit ćete da ste na pravom mjestu.

Šesnaesta konferencija Vaša(r) ideja ovoga puta će ponuditi i nešto novo. Naime, na konferenciji će biti prikazani i filmovi učenika iz cijele BiH koji su nastali kao produkt radionica u okviru Vašara ideja tokom 2017. godine. Kreatori kratkih filmova su srednjoškolci iz različitih dijelova BiH koji su kroz jednogodišnje druženje i učenje radili i na izradi svojih filmskih uradaka.

Na konferenciji će se predstaviti i učenici koji su u okviru radionica pisali kratke priče, te novinske članke koji su u proteklom periodu objavljivani na portalima Školegijum i @Fasion.Beauty.Love.

Projekat je nastao kao plod zalaganja za kvalitetnije obrazovanje, a konferencije su kreirane kao vid nadopune formalnom obrazovanju mladih. No, mi se ne zadržavamo samo na tome! Konferencije su namijenjene i svima onima koji žele proširiti svoja znanja, ali i uvjeriti se da u bh. društvu ima veliki broj ljudi koji su svoj uspjeh temeljili na predanom radu i trudu.

Ulaz je slobodan za sve i besplatan. Zato, požurite i rezervišite svoje mjesto na e-mail: udruzenje.plus@yahoo.com.

Više o Udruženju PLUS i projektu Vaša(r) ideja možete naći na našoj novoj web-stranici: www.udruzenjeplus.ba.

 

L.Đ

O autoru

Srodni članci