U ponedjeljak u Livnu prezentacija kreditnih linija Razvojne banke FBiH

U ponedjeljak u Livnu prezentacija kreditnih linija Razvojne banke FBiH

Vlada Hercegbosanske županije u suorganizaciji s Razvojnom bankom FBiH u ponedjeljak, 26. septembra, s početkom u 12 sati u dvorani za sastanke Hotela “Park” organizira prezentaciju kreditnih linija Razvojne banke Federacije BiH.

Svrha prezentacije je stvaranje partnerskih odnosa te povoljnije poslovne klime.

Razvojna banka FBiH već je drugi put ove godine kako bi podržala realni sektor, s naglaskom na mala i srednja preduzeća, snizila kamatne stope za kredite, s tim da je za privrednike koji posluju u FBiH snizila kamatne stope i to za dugoročno kreditiranje stalnih sredstava sa 4 posto na 3 posto, isto tako i za dugoročno kreditiranje poljoprivredne proizvodnje, te za dugoročno kreditiranje tekućih sredstava za izvoznike sa 5 na 4 posto.

Osim toga, RB FBiH je produžila rok otplate kredita kreditne linije za dugoročno kreditiranje stalnih sredstava sa sedam na osam godina, a obrade kreditnih zahtjeva su za sve kreditne linije snižene s jedan posto u zavisnosti od iznosa kredita.

Kako bi se korisnici podrobnije informirali o kreditnim linijama, kamatnim stopama, troškovima obrade kredita kao i o tehničkim pretpostavkama u vezi s pripremom dokumentacije za aplikaciju, iz Vlade Hercegbosanske županije pozivaju sve zainteresiraneprivrednike s područja Županije da prisustvuju navedenoj prezentaciji.

Prezentaciji će, uz ostale, sudjelovati predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Draško Dalić, ministri u Vladi, potpredsjednik i član uprave Razvojne banke FBiH Marijan Oršuljić, te direktor Sektora za istraživanje i razvoj Razvojne banke Borislav Trlin.

Fena/A.Š.

O autoru

Srodni članci