Tvornica montažnih kuća Krivaja primjer uspješnog oporavka

Tvornica montažnih kuća Krivaja primjer uspješnog oporavka

Tvornica montažnih kuća Krivaja predstavlja primjer uspješne privatizacije i lider je u regiji u montažnoj gradnji, kazao je Miralem Galijašević, premijer Zeničko-dobojskog kantona prilikom jučerašnje posjete Tvornici.

“Krivaja pravi uspješne iskorake u domenu luksuzne gradnje, opremanju i izgradnji ekskluzivnih turističkih objekata, kao i stambenih naselja, zgrada i kuća u nizu. To je kompanija koja većinu proizvoda izvozi”, kazao Galijašević.

Premijer Galijašević je naglasio da se u kompaniji investira u nove tehnologije i stalne programe edukacija i usavršavanje uposlenika, što u konačnici doprinosi razvoju Zeničko-dobojskog kantona.

“Zeničko-dobojski kanton je kičma razvoja privrede cijele Bosne i Hercegovine, a zahvaljujući takvim kompanijama Zeničko-dobojski kanton je lider u izvozu u cijeloj BiH. Vlada ZDK opredijeljena je da stvara što povoljniji ambijent za razvoj poslovanja naših preduzeća na domaćem i stranom tržištu”, naglasio je Galijašević, saopštila je Pres-služba ZDK.

Iako je fabrika u potpunosti izgorjela 2015. godine, menadžment je, zajedno sa zaposlenicima, obnovio fabriku i povećao obim proizvodnje.

O autoru

Srodni članci