Sprind ne razmatra poskupljenje hljeba

Sprind ne razmatra poskupljenje hljeba

Prehrambena industrija Sprind d.d. Sarajevo trenutno ne razmatra poskupljenje cijena hljeba.

Pekarske proizvode Sprinda, kako navode iz te kompanije, građani Bosne i Hercegovine će i u idućem periodu moći kupovati po istim cijenama, uz vrhunski kvalitet.

U Sprindu smatraju da osnovne životne namirnice trebaju biti dostupne građanima po najnižnim mogućim cijenama, a kao društveno odgovorna kompanija Sprind će u tom smislu dati svoj doprinos.

– Sarajevska prehrambena industrija Sprind prati kretanja na tržištu pšenice, ali trenutno ne razmatramo poskupljenje hljeba. Potrošači su nam na prvom mjestu i ne želimo njihove budžete dodatno opteretiti. Smatramo da osnovne životne namirnice trebaju biti dostupne svim građanima po najnižim mogućim cijenama – saopšteno je iz Sprinda.

Sprind d.d. Sarajevo je osnovan 1982. godine. Kompanija spada među pekarske industrije sa najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini. Raspolažu najsavremenijom opremom za proizvodnju svih vrsta hljeba i peciva, polugotovih dubokozamrznutih jela na bazi lisnatog i kvasnog tijesta, jufki, pita, sendviča i slastičarskih proizvoda. Sprind godišnje proizvodi 6.000 tona hrane, a zapošljava više od 160 radnika, čime se svrstava među najveće proizvođače hrane u BiH.

Agencije/V.P.

O autoru

Srodni članci