Saradnja sa Bosnalijekom otvara mogućnosti za plasman preko 200 proizvoda na inostrano tržište

Saradnja sa Bosnalijekom otvara mogućnosti za plasman preko 200 proizvoda na inostrano tržište

Raduje nas činjenica da je kompanija Bosnalijek prepoznala Pharmamed kao partnera na domaćem „terenu“ jer Bosna i Hercegovina u farmaceutskoj industriji zasigurno ima šta ponuditi na europskom i svjetskom tržištu lijekova, herbalnih lijekova i dijetetskih proizvoda, izjavio za Fenu Sanjin Kotlica, direktor Pharmameda.

Komentirajući ulazak Bosnalijeka u vlasničku strukturu kompanije Pharmamed d.o.o. Travnik Kotlica je kazao da, iako su njihovi proizvodi već prisutni na europskom tržištu, tržištu Bliskog istoka i afričkom tržištu, ovo će biti značajan iskorak i otvaranje novih mogućnosti za asortiman od preko 200 proizvoda, uključujući lijekove, medicinska sredstva, dijetetske proizvode, te kozmetiku i kozmetiku s posebnom namjenom.

“Vjerujemo da ćemo zajedno s Bosnalijekom napraviti jači iskorak na postojećim tržištima. Sigurni smo da će saradnja sa ovako velikom farmaceutskom kompanijom, koja u posljednje vrijeme bilježi stalni rast proizvodnje i prihoda, te ostvaruje prodor na ogromno rusko tržište i druga inozemna tržišta, otvoriti i realne mogućnosti za plasman Pharmamedovih proizvoda, te umnogome olakšati rast i razvoj naše kompanije”, ističe Kotlica.

Podsjetimo, najveća farmaceutska kompanija u Bosni i Hercegovini Bosnalijek postala je krajem prošlog mjeseca suvlasnik Pharmameda. Skupština društva Pharmamed d.o.o. Travnik donijela je odluku i dala saglasnost o prihvatanju udjela Bosnalijeka u vlasničkoj strukturi ove farmaceutske kuće.

Agencije/V.P.

O autoru

Srodni članci