Samsungov Galaxy S10 neće podržavati 5G mrežu

Samsungov Galaxy S10 neće podržavati 5G mrežu

Desetogodišnjica Galaxy S smartphonea je uskoro, a Samsung će je proslaviti lansiranjem Galaxy S10 koji će sadržavati niz novih funkcija i inovacija u odnosu na ovogodišnji Galaxy S9.

Ali, nažalost, dok će 2019. biti godina kada se komercijalne 5G mreže pojaviti širom svijeta, Galaxy S10 neće podržati novi standard. To nije glasina u ovom trenutku, jer dolazi direktno od šefa Samsungove mobilne divizije.

DJ Koh je razgovarao sa novinarima nakon konferencije za štampu na kojoj je predstavljen Galaxy Note 9 prošle nedjelje, prenosi ZDNet, otkrivajući da Samsung i dalje želi da pokrene prvi preklopni telefon na svijetu.

Predsjednik Samsungovog mobilnog biznisa je rekao da Galaxy S10 neće biti prvi kompanijin 5G telefon i da će to biti odvojen model. U ovom trenutku nije jasno kakav će taj uređaj biti, jer nije razrađen, ali postoje dva potencijalna kandidata. To je Galaxy F preklopni telefon koji bi trebalo da stigne do neke tačke u prvoj polovini godine, nakon što će vjerovatno biti otkriven krajem 2018. ili početkom 2019. ili Galaxy Note 10 koji će debitovati narednog augusta ili septembra.

Koh je nagovijestio da je preklopni telefon namijenjen da postane serija telefona, a ne samo “jednokratna stvar”. Ali, Koh je rekao da se Galaxy S i Note uređaji neće spojiti u bliskoj budućnosti, kako je ranije predloženo. “U bliskoj budućnosti neće biti promjene u pokretanju serije S u prvoj polovini i Note u drugoj polovini godine”, rekao je on.

ZDNet objašnjava kako južnokorejski nosioci signala planiraju da pokrenu svoje 5G mreže u martu, dok će Samsung raditi sa lokalnim operaterima kako bi postao prvi vendor koji je izdao 5G telefon.

O autoru

Srodni članci