13 C
Sarajevo
NaslovnicaBanke i kreditiPrva islamska mikrokreditna fondacija jedina u BiH nudi beskamatne mikrokredite

Prva islamska mikrokreditna fondacija jedina u BiH nudi beskamatne mikrokredite

()

Jedina bh. mikrokreditna organizacija koja posluje po šerijatskim bankarskim principima i u svom poslovanju ne koristi kamatu, plasira isključivo beskamatne kredite

Prva islamska mikrokreditna fondacija jedina je bosanskohercegovačka finansijska organizacija te vrste koja posluje po šerijatskim bankarskim principima. U skladu s tim, u svom poslovanju ne koristi kamatu i plasira isključivo beskamatne Qard Hassan kredite u maksimalnom iznosu do 10.000 KM.

Mikrokreditni program Prve islamske mikrokreditne fondacije fokusiran je na pomoć  svim kategorijama stanovištva, s posebnim akcentom na osnaživanje žena i unapređenje njihovog položaja u bh. društvu. Posebne pogodnosti da brzom i jednostavnom  procedurom dobiju kredit imaju penzioneri. U proteklih 20 godina, Fondacija je plasirala više od 21 hiljadu beskamatnih kredita u ukupnom iznosu većem  od 50 miliona KM, pomažući brojnim građanima Bosne i Hercegovine da se obrazuju, pokrenu vlastite male biznise, obnove svoje kuće i na druge načine unaprijede svoj životni standard. U narednom periodu,  Fondacija planira finansirati niz projekata u poljoprivredi, u kojoj vidi budućnost mikrokreditiranja.

Beskamatni krediti Prve islamske mikrokreditne fondacije na raspolaganju su svim građanima sa redovnim izvorima prihoda, po pojednostavljenoj proceduri koja omogućava odobravanje i isplatu pozajmica u roku od 48 sati. Neovisno o visini i ročnosti kredita, klijenti plaćaju samo njegove troškove obrade – konkretno, klijentu kojem je odobren kredit u određenom iznosu, na račun se isplaćuje taj iznos umanjen za trošak obrade kredita, a on Fondaciji vraća odobreni iznos, bez obračunavanja bilo kakve kamate.

Ured Fondacije je u Sarajevu, ali njeni kreditni službenici, koji su dostupni i putem Vibera, pokrivaju prostor cijele Federacije BiH. Kontakti u Sarajevu: 033 666 233 i 033 666 224. Viber brojevi: 061 233 455 (Kanton Sarajevo), 062 021 777 (Zeničko-dobojski kanton) i 061 720 838 (Tuzlanski kanton).

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

spot_img

najnovije biznis vijesti

možda vas zanima