Potpisan memorandum o saradnji IUS-a, ASSECO SEE-a i Ziraat Bank BH

Potpisan memorandum o saradnji IUS-a, ASSECO SEE-a i Ziraat Bank BH

Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS), kompanija ASSECO SEE i ZiraatBank BH d.d. u ponedjeljak su potpisali memorandum o saradnji. Potpis na memorandum stavili su Tahsin Erkan Ture, rektor IUS-a, Mirza Ustamujić, predsjednik Upravnog odbora ASSECO SEE, i Ali Riza Akbas, direktor ZiraatBank BH d.d., prenosi Anadolija.

Memorandum je formalno uspostavljanje međusobno korisne saradnje i osiguranje stažiranja IUS-ovim studentima, a u cilju daljeg razvoja njihovih profesionalnih kompetencija kroz: mogućnosti stažiranja za kvalifikovane studente IUS-a i stručno usavršavanje koje može da uključuje, ali nije ograničeno na obuku i učenje u profesionalnom okruženju.

Memorandum omogućava dodjelu radnih dužnosti u cilju edukacije učenika o industriji i bankarstvu; razvoj vještina (vještine u dizajnu, istraživanju, analizi), koje će pripremiti učenike za rad na projektima i da se suoče sa i doprinesu rješavanju problema u industriji i bankarstvu; sudjelovanje u poslovnim konferencijama, sastancima, seminarima i slično te poslovno opažanje.

Implementacijom saradnje koordiniraće Centar za razvoj karijere Internacionalnog univerziteta u Sarajevu. Potpisnici memoranduma izrazili su posebno zadovoljstvo uspostavljanjem međusobne saradnje i podrške sticanju i širenju znanja, vještina i iskustava.

 

Agencije/L.Đ

O autoru

Srodni članci