Plenković u februaru s Junckerom o pitanju granice sa Slovenijom

Plenković u februaru s Junckerom o pitanju granice sa Slovenijom

Premijer Hrvatske Andrej Plenković najavio je na početku današnje sjednice Vlade skori susret sa predsjednikom Europske komisije Jean-Claudeom Junckerom kako bi mu pojasnio situaciju u vezi s problemom razgraničenja sa Slovenijom u području Savudrije, javlja Anadolija.

Plenković je ponovio hrvatski stav o pitanju razgraničenja sa Slovenijom i sprovedbi arbitražne presude, odnosno razgraničenju putem bilateralnog dogovora.

Kazao je kako je pozicija Hrvatske nepromijenjena te kako su o tome obaviješteni svi hrvatski partneri, pa tako i susjedna Slovenija.

“Ostajemo pri poziciji koja teži za pronalaženjem dogovornog rješenja za pitanje granice. Te poruke smo komunicirali našim partnerima u Europskoj uniji”, rekao je premijer.

Najavio je kako sredinom februara ima dogovoren sastanak sa predsjednikom Europske komisije Jean-Claudeom Junckerom i cijelim kolegijom Europske komisije.

“Na sto ćemo staviti sva relevantna pitanja koja su bitna za hrvatsko članstvo u EU, pa i odnose sa susjedima”, rekao je Plenković.

Kazao je kako će to biti prilika za još jedno tumačenje hrvatske pozicije u pristupu rješavanju problema sa Slovenijom.

“Mislim da smo svim našim potezima pokazali i visoku odgovornost i suzdržanost i čvrsto zastupanje naših interesa za uvažavanje dobrosusjedskog duha odnosa i nepribjegavanje nikakvim jednostranim potezima koji mogu voditi do incidenata”, izjavio je Plenković.

 

Agencije/L.Đ

O autoru

Srodni članci