Odabrano osam firmi za nastup na IMM Cologne u januaru 2019.

Odabrano osam firmi za nastup na IMM Cologne u januaru 2019.

U Vanjskotrgovinskoj komori Bosne i Hercegovine krajem prošle sedmice održan je pripremni sastanak za bh. kompanije koje će, u okviru grupnog štanda Bosne i Hercegovine, izlagati na Međunarodnom sajmu namještaja imm cologne 2019, koji će se održati od 14. do 20. januara 2019. godine u Kelnu, Njemačka.

Prema kriterijima selekcije, za izlaganje na grupnom štandu Bosne i Hercegovine odabrano je 8 bh. firmi, i to: BOKSIT a.d. Milići, BOSNIAN BEECH BOARD d.o.o. Visoko, DOMUS ARREDI d.o.o. Zenica, FEF Export Import d.o.o. Sarajevo, H.M.M. d.o.o. Gradačac, LIGNACON d.o.o. Teslić, MALAK GROUP d.o.o. podružnica JANJ Donji Vakuf, te SENEX d.o.o. Čelić.

Navedene bh. kompanije će biti korisnice subvencije u troškovima nastupa koju obezbjeđuju VTK BiH, MVTEO BiH i USAID WHAM projekat, te će imati punu organizacionu i savjetodavnu podršku u pripremi za sajam, što uključuje i mogućnost povezivanja sa potencijalnim stranim partnerima na sajmu.

Na pripremnom sastanku bh. izlagači su upoznati sa najvažnijim elementima nastupa i mogućnostima za apliciranje pojedinačnih bh. kompanija za dobijanje bespovratnih sredstava.

Paviljon Bosne i Hercegovine ukupne kvadrature 209 m2, bit će smješten u Hali 5.1 (segment ‘Prime’) na sajmištu ‘Koelnmesse’, gdje se i održava sajam imm 2019. Dizajn i izrada štanda BiH je povjerena konzorciju domaćih firmi Ad Arte d.o.o. Sarajevo – U.D. Boms-Expo d.o.o. Gračanica, saopšteno je iz VTK BiH.

Projekat izlaganja na narednom imm 2019, realizira VTK BiH u saradnji i uz finansijsku podršku Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, te USAID WHAM projekta – Projekat razvoja radne snage i većeg pristupa tržištima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

O autoru

Srodni članci