Na proljeće iz Mostara letovi za Palma de Mallorcu, London, Lisabon…

Na proljeće iz Mostara letovi za Palma de Mallorcu, London, Lisabon…

”Aviokompanija “Eurowings” započinje letove iz Mostara 16. maja 2018. godine, a letjet će se dva puta sedmično u Düsseldorf i Stuttgart. Prvi let će biti za Düsseldorf, za koji će biti uspostavljeni letovi srijedom i nedjeljom, dok će letovi za Stuttgart biti srijedom i subotom.

Cijena aviokarte, odnosno jednosmjernog leta će biti od 39,99 eura”, rečeno je prije nekoliko mjeseci na konferenciji u Mostaru povodom dolaska njemačkog avioprevoznika u grad na Neretvi.

Aviokarte za linije Mostar – Dusseldorf, kao i Mostar – Stuttgart puštene su u prodaju već u novembru, a počekom 2018. godine Eurowings Mostar je povezao sa još nekim europskim destinacijama.

Naime, kako se može vidjeti na web-stranici Eurowingsa, iz Mostara će avioni letjeti direktno za Düsseldorf i Stuttgart, odakle će putnici dalje moći “uvezati” letove za nove destinacije, piše Bljesak.info.

Preko Düsseldorfa i Stuttgarta Mostarci će tako moći do španske Palma de Mallorce, potom Londona i Lisabona, ali i njemačkih gradova Berlina, Hamburga i Hannovera.

Ostaje vidjeti hoće li Mostarci tradicionalno ljetovalište u Makarskoj zamijeniti pješčanim plažama Palma de Mallorce i Lisabona.

Agencije/L.Đ

O autoru

Srodni članci