Na međunarodnom sajmu “WorldFood” u Moskvi kompanije iz 65 zemalja

Na međunarodnom sajmu “WorldFood” u Moskvi kompanije iz 65 zemalja

U ruskoj prijestolnici, Moskvi, održava se dvodnevni međunarodni sajam hrane “WorldFood”. Na ovogodišnjem sajmu učestvuju ukupno 433 kompanije iz 65 zemalja.

Organizatori su kazali kako na sajmu u Moskvi, između ostalih, izlažu kompanije iz sektora proizvodnje i prerade voća i povrća, konditorskih i eko proizvoda, mesnih prerađevina i pića.

Naglasili su da je “WorldFood” odlična prilika za kompanije iz svih krajeva svijeta da predstave svoju ponudu najvećim regionalnim kupcima prehrambenih proizvoda, uspostave kontakte i sklope poslovne aranžmane s drugim kompanijama.

Sajam hrane “WorldFood” je jedan od vodećih međunarodnih sajmova iz oblasti prehrambene industrije na tržištu Rusije i zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza.

Postoji već više od 20 godina i održava se na više od 56.000 metara kvadratnih u okviru sajamskog izložbenog prostora Expocentar.

U 2016. godini sajam je posjetilo oko 29.000 posjetilaca iz 89 zemalja koji su imali priliku da se upoznaju sa proizvodnim programom više od 1.400 izlagača iz 65 zemalja svijeta.

 

Agencije/L.Đ

O autoru

Srodni članci