Mark Zuckerberg u 2017. zaradio najviše novca na svijetu

Mark Zuckerberg u 2017. zaradio najviše novca na svijetu

Vlasnik Facebooka Mark Zuckerberg je zaradio u 2017. najviše novca na svijetu, a samo je u jednom danu ove sedmice zaradio milijardu dolara.

On je imao veći profit čak i od direktora Amazona Jeffa Bezosa, koji je nakratko prošlog mjeseca bio najbogatiji čovjek na svijetu. Zbog velikog skoka dionica Amazona, Bezos je, naime, po bogatstvu premašio i Bill Gatesa, ali pošto je vrijednost dionica pala, i on se spustio na drugo mjesto na listi.

U prvoj polovini 2017. niko nije zaradio više novca od Bezosa, sa uvećanjem bogatstva za 21 milijardu dolara, ali on je sad na drugom mjestu jer od ove sedmice, vlasnik Facebooka ima najveći profit u 2017. godini.

Prema podacima Bloomberga, Zuckerberg je zaradio 23,1 milijardu dolara, čime je njegovo ukupno bogatstvo poraslo na 73,1 milijardu.

Samo u jednom danu ove sedmice, Zuckerberg je zaradio skoro milijardu dolara.

Sada mu nedostaju još tri milijarde dolara da prestigne magnata Warrena Buffetta na mjestu četvrtog najbogatijeg čovjeka na svijetu.

Na Bloombergovoj listi najbogatijih ljudi na svijetu na prvom mjestu je Bil Gates, slijedi Bezos, treći je osnivač brenda Zara Amancio Ortega, četvrti Buffett, a peti Zuckerberg.

Agencije/V.P.

O autoru

Novinar portala

Srodni članci