Ljeto u znaku rekorda i inovacija kompanije Klas

Ljeto u znaku rekorda i inovacija kompanije Klas

Tokom protekla tri mjeseca Klas d.d. Sarajevo je ostvario zapažene rekorde i inovacije koji su potvrda da je ova kompanija lider u prehrambenoj industriji u Bosni i Hercegovini.

Jedan od najvažnijih rekorda je postavila Slastičarna Klas koja je u augustu ostvarila proizvodnju i isporuku gotovih kolača u količini od 93 tone i 569,6 kg, što je rekordna proizvodnja od kako postoji Slastičarna. Ovo nisu samo impresivni brojevi već i poseban ponos Klasa, jer se Klasovi kolači proizvode isključivo ručno, s mnogo ljubavi i strpljenja kako bi se ispoštovao svaki korak tradicionalne recepture pravljenja kolača.

Upravo u tome je tajna prepoznatljivog kvaliteta Klasovih kolača, a dodatnu vrijednost im obezbjeđuje halal certifikat. Klas na tržište plasira oko 30 zalivenih, suhih i svježih kolača, a raspolaže velikim proizvodnim kapacitetima.

U augustu su predstavljene i četiri vrste Klas polupečenih peciva koja su nešto sasvim novo na bosanskohercegovačkom tržištu. Potvrdu njihovog kvaliteta i inovativnosti su dobili na 45. Gradačačkom sajmu, gdje su Klasova Polupečena peciva osvojila dvije zlatne i jednu srebrnu medalju.

Klas d.d. Sarajevo je u ovoj godini tržištu ponudio još noviteta, a neki od njih su posebne vrste jufki od heljdinog i integralnog brašna pakovane u inovativna pakovanja, te posebnu vrstu Multiseed hljeba kojeg su potrošači veoma pozitivno prihvatili. Integralna i heljdina Klasova jufka je upakovana u inovativno pakovanje dizajnirano u formi čvrstih posuda. Na taj način zaštićena je od lomljenja i isušivanja, te tako osigurava svježinu proizvoda.

Nova receptura jufke garantira elastične listove uz koje će svako jelo biti uspješno pripremljeno.

Osim na domaćem tržištu, kvalitet Klas jufke su prepoznali i potrošači u zemljama regiona, Europske unije i Sjedinjenih Američkih Država, pa su jufke među najprodavanijim proizvodima na izvoznim tržištima.

O autoru

Srodni članci