Kako uzeti kredit u 2021 godini ako si nezaposlen?

()

Kako uzeti kredit u 2021.godini ako si nezaposlen?

Stopa nezaposlenosti je jako velika, i ako si nezaposlen/-a ruke su ti vezane, bar što se finansijskog dijela tiče. Međutim, ako si nezaposlen ne moraš biti pasivan/-a.Pa ako si u nekoj od gore navedenih situacija i često vrtiš pitanje po glavi, „Kako uzeti kredit u 2021 godini ako si nezaposlen“ , vrijeme je da potražimo odgovore.

Ako si trenutno bez posla, još uvijek možeš posuditi novac, ili kako mi kažemo uzeti kredit, s tim da naravno ne možeš očekivati najbolje uslove.

Ako si nedavno ostao/-la bez posla,što nažalost i nije rijetko u zadnje vrijeme,imajući u vidu cijelu ne epizodu nego seriju koja nikako da prestane zvana COVID-19, nalaziš se rastrgan/-a na sve strane ili se boriš za pronalazak posla, činjenica novac je nešto što je potreba za život.

Isto vrijedi za one s niskim primanjima ili one čiju su izdaci veći od novčanih primanja.

Kako uzeti kredit u 2021.godini ako si nezaposlen?
Kako uzeti kredit u 2021 godini ako si nezaposlen? 3

Mogu li uzeti kredit ako sam nezaposlen/-a?

Možeš, ali to će biti znatno teže, nego zaposlenim.

Moraš biti spreman/-a da će mnoge banke odbiti tvoj zahtjev. Da bi pronašao/-la zajam(kredit),  vjerojatno ćeš se morati obratiti specijalnom zajmodavcu koji naplaćuje veće kamate. Kao što sam navela tvoje pogodnosti kredita, će biti drugačije.

Mogu li dobiti zajam bez prihoda( novčanih primanja)?

Krediti ili zajmovi se nude pod uslovom da će zajmoprimac moći otplaćivati ​​dug prema predviđenom roku.

Zajmodavci rade po vrlo jednostavnom pravilu, a to je što je tvoja finansijska situacija bolja, to je  veća vjerovatnoća da ćeš ga(kredit) otplatiti – što povećava šansu da ti se ponudi niža kamatna stopa.

Iako si nezaposlen/-a,postoji mogućnost da ćeš dobiti kredit, ali ćeš se sigurno morat suočiti sa znatno većim kamatnim stopama.

Vrste kredita

Opcije uključuju:

Osigurani krediti: Oni su manje rizični za zajmodavce jer vrijedan posjed stavljaš kao sigurnost, poput kuće ili automobila. I oni se najčešće preporučuju za nezaposlene.

Osobni krediti sa visokim kamatama: neki zajmodavci prihvaćaju ljude koji imaju beneficije kao osobne kredite. Međutim, kako je njihov percipirani rizik veći, kamatna stopa bit će viša od prosjeka.

Jamačni krediti: Jamačni kredit sličan je osobnom kreditu, ali u ovom slučaju traži od bliskog prijatelja ili člana porodice (žirant) da zajmodavcu jamče da će vratiti zajam u tvoje ime ako ti to ne učininiš.

Payday kredit:

To su krediti za kratkoročno posuđivanje koji se mogu dati, dok ne dobiješ platu. Za razliku od većine ostalih kredita, oni su kreirani da traju danima, umjesto godinama i imaju nevjerojatno visoke kamatne stope.

Kao nezaposlena osoba treba se kloniti ovakvih zajmova(kredita). Osim visoke kamatne stope, imaju i  kratke rokove otplate i  velike kazne ako ne platite.

Krediti za nezaposlene

Želim da ti kažem, da iako si nezaposlen/-a možeš „podići“ kredit. Iz kojeg god razloga da ti je kredit potreban, imam par savjeta za tebe.

Kod uzimanja kredita predlažem ti da uzmeš kedit s fiksnom kamatnom stopom.

Šta to znači ? to znači da znaš  kada i koliko moraš platiti kredit/ratu kredita, što ti može pomoći u skladu sa situacijom,  Da možeš da se organizuješ.

Općenito možeš odabrati koliko ti vremena treba da vratiš kredit. Duži rok znači niže mjesečne otplate, ali sveukupno više kamate.

Ako imaš više nepodmirenih dugova, kredit ti može omogućiti da ih konsolidiraš po nižoj kamatnoj stopi, čineći otplate lakšim za upravljanje i pružajući ti veće šanse za naplatu onoga što duguješ.

Obično ćeš morati platiti višu kamatnu stopu od nekoga ko je zaposlen sa stalnim primanjima

Podizanje kredita povećat ćeš teret duga, što će potencijalno opteretiti tvoje finansije. Ali ako nisi u mogućnosti otplaćivati kredit, suočit će se sa kaznama.

Kredit može potrošiti kako god želiš, ali kako doći do njega?

Mikrokreditne organizacije i banke

Kao i svaki osobni kredit, i ovdje postoji puno financijskih institucija koje nude hitne zajmove za nezaposlene ljude. Ispod su neke od uobičajenih opcija za dobivanje hitnog kredita.

Najbolja opcija je saradnja s institucijom koja ti je poznata, zato se uputite u banku ili mikrokreditnu uniju koje često posjećuješ ili sa kojom si imao/-la najviše dodira.

Budući da je tvoja banka ili mikrokreditna organizacija sa kojom si surađivao/-la surađivala  niz godina, možda će biti fleksibilnija s uvjetima odobrenja. Možda će  nekih dodatnih zahtjeva za odobrenje, poput otvaranja potvrde o pologu – štednog računa koji zahtijeva da na njemu ostaviš novac na određeno vrijeme u zamjenu za isplate kamate veće od prosjeka – ili automatsko  plaćanje kredita(trajni nalog).

Uporedi zajmove, istraži mikrokreditne organizacije, u kojim ćeš vjerovatno dobiti odobren kredit.

Odgovori na nekoliko pitanja o iznosu koji ti je potreban, zajedno sa nekim ličnim podacima, a oni će izvršiti provjeru koja nema uticaj na tvoju kreditnu ocjenu.

To je brz i jednostavan način za usporedbu dostupnih ponuda i pronalazak kredita koji ti. treba.

Osiguranje

Ako ste nezaposlen/-a zbog zdravstvenog problema ili umirovljenja, postoji šansa da imaš redovne prihode od socijalnog osiguranja.

Kako uzeti kredit u 2021 godini ako si nezaposlen?
Kako uzeti kredit u 2021 godini ako si nezaposlen? 4

Iako nemaš posao, prihodi od socijalnog osiguranja mogu ti  pomoći da dobiješ odobrenje za osobni kredit koji ti treba.

Naknada za nezaposlenost

Kao zaposlenik s punim radnim vremenom, dio tvoje plate ide za financiranje osiguranja za slučaj nezaposlenosti. Ako bez svoje krivice izgubiš posao, imaš pravo na razne naknade za nezaposlene. Jedna od tih pogodnosti uključuje i mjesečna primanja.

Naknade za nezaposlene pokrivaju samo dio onoga što možeš zaraditi kao stalno zaposleni, ali mogu ti pomoći da se kvalifikuješ za taj hitni zajam.

Izdržavanje ili uzdržavanje djeteta (alimentacija)

Ako primaš alimentaciju  za djecu, to se može kvalifikovati kao redoviti prihod i može ti pomoći da dobiješ odobrenje za hitne kredite za nezaposlene osobe.

Prihod supružnika

Ako ste nezaposleni, ali supružnik i dalje radi, njihovi prihodi mogu ti pomoći da dobiješ kredit koji ti treba. Ipak postoji kvaka. Za ovakvu vrstu će ti banka ili mikrokreditna organizacija (ne svaka) tražiti žiranta.

Prihodi od mirovine ili mirovina

Ako je tvoja komapanija osigurala mirovinu(penziju), mnogi zajmodavci smatraju ovo kao redovan prihod odobrenjem zajma. Isto vrijedi i za bilo koji drugi prihod od umirovljenja(penzionisanja).

Alternative: Kako mogu brzo doći do novca bez kredita?

Kreditne kartice: Možda ćeš se moći kvalifikovati za kreditnu karticu koja ti omogućuje raspodjelu troškova većih kupovina. Ovo može biti dobra opcija za kratkoročno posuđivanje

Prekoračenja: Većina tekućih računa nudi mogućnost prekoračenja koje možeš koristiti za pokrivanje troškova neočekivanih izdataka, ali kamatne stope mogu biti visoke – oko 40%. Tokom pandemije COVID-a 19 banke i mikokreditna društva potiču su malo olakšala svojim potrošačima.

Mali savjet

Ne postoji osoba koja nekada nije bila „u škripcu“. Mislim da je svakome od nas nekada falilo novca. U toj bezizlaznoj situaciji ti se čini kao da izlaz ne postoji. Iz tog najčešće razloga uzimamo kredit, jer nam se on čini kao najlakši izlaz u ovoj situaciji.

Ali dok se krećeš kroz nesigurnost COVID-19 i nezaposlenosti, ne zaboravi gledati u budućnost. Razmisli kako će kredit uticati na tvoju trenutnu i dugoročnu finansijsku sigurnost. Kredit sa dobrim uvjetima može ti pružiti podršku koja ti je potrebna da bis prošli kroz trenutnu krizu i vidjeli bolje sutra.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

spot_img

POSLOVNI SERVIS

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?