IWF program stipendiranja

IWF program stipendiranja

OBLAST:

liderstvo, strateški menadžment.

OPIS

Program nudi kreativni i multidisciplinarni trening od dvadeset dana. Svaka grupa će imati svog mentora u toku trajanja programa. Za program je predviđeno 27.500 USD, a on uključuje: trening prilahođen biznis školi na Hardvardu i na INSEAD-u, troškove posjete IWF mentoru, sve obroke i smještaj, sav materijal za kurs, sav transport osim vazdušnog. registraciju na IWF svjetsku, lidersku konferenciju. Pet dana učesnici će provesti u Masačusetsu, HBS i bit će angažovani u aktivnostima, diskusiji o slučajevima; razmjenjivat će i mišljenja. Učit će da osmišljavaju strategije u području pregovora, marketingu, globalnim poslovima. U jednom od predviđenih, gore navedenih kampusa oni će imati mogućnosti da sve vide iz globalne perspektive i da se upoznaju sa dvanaest dimenzija liderstva i za kraj je planirana konačna procjena šta su naučili učesnici.

USLOVI

Da bi se prijavio kandidat mora ispuniti sljedeće kriterije:

1. Posjeduje profesionalno, radno iskustvo.
2. Superiorne, intelektualne sposobnosti koje će dokazati kroz svoje precedentno angažovanje na studijama i kroz preporuke, eseje.
3. Posjeduje liderske sposobnosti.
4. Motivisan je; posjeduje jak karakter; posvjećen je ciljevima.
5. Namjerava da se u potpunosti posvjeti aktivnostima.
6. Da nije skoro diplomirao.
7. Da se u posljednjih deset godina kontinuirano bavio raznim aktivnostima i da je doprinosio u liderskom smislu.

NAČIN PRIJAVE

Da bi se kandidat prijavio mora pisati na sljedeći e-mail kako bi dobio aplikacionu formu: leadershipfoundation@iwforum.org.

ROK ZA PRIJAVU

01. 07. 2018.

Detaljnije: http://iwforum.org/programs/fellows-program/.

Mreža za izgradnju mira/A.Š.

O autoru

Srodni članci