Google Analytics – Koliko Vam je uspješna web stranica?

Seminar: Sarajevo, srijeda 22.11.2017.

Hotel SARAJEVO, Ul. Džemala Bijedića 169. 71 000 Sarajevo

Detaljan program i dnevni red pogledajte na SARAJEVO PROGRAM

Prijaviti se možete klikom na link PRIJAVA

O SEMINARU

Google Analytics je usluga koju nudi Google, a koja generira detaljne statistike o prometu web stranice, izvorima prometa te mjeri konverzije i prodaju. Također, njime možemo pratiti putanju posjetitelja (uključujući i tražilice i društvene mreže) i odnose stranica na vašem webu. Zapravo je jednostavno: Google Analytics koji je kvalitetno postavljen odgovara na dva pitanja:

  • Jesam li i koliko (ne)uspješan u ostvarivanju zadanih ciljeva poslovanja?
  • Što raditi idući dan/sedmicu/mjesec/kvartal?

Jeste li si postavili ta 2 pitanja? Je li vam Google Analytics dao odgovor na njih? Ako nije ili u odgovore niste sigurni, vaša Analytics platforma još nije došla do željenog stadija zrelosti. Da bi se do toga došlo, učesnici seminara će pratiti idući proces:

  • Definirati što se treba pratiti/mjeriti

Zlatno pravilo – nikada ne mjeriti samo jednu brojku, uvijek upariti, odnosno definirati kontrolne brojke.

  • Definirati kako se sve treba pratiti/mjeriti

Nakon što ste definirali što ćete od mnogo podataka koju Analytics nudi pratiti, trebate definirati i kako. U tom je slučaju potrebno razgovarati i s developerima, kako bi znali što se od njih očekuje. To mogu biti eventi, social dio, ecommerce i sl.

  • Definirati izvještaje

U fazi izvještavanja kvalitetna implementacija najviše dolazi do izražaja – svi su podaci lako dostupni i što je naravno jako bitno, ‘tačni’. Dok se bavite ovim dijelom, uvijek prvo razmislite tko prima izvještaje, odredite i koliko se često izvještaji šalju te, na kraju koja je svrha izvještaja.

  • Optimizacija

Krajnji korak je optimizacija koja se radi na osnovi prikupljenih podataka. Relevantni podaci koje sada dobivate putem Analyticsa pokazatelj su stanja vaše stranice, a sad je daleko jednostavnije provjeriti na kojim se područjima treba poraditi.

 

Više informacija OVDJE.