Dućan zdrave hrane Yesari Food – novo u Tešnju

Dućan zdrave hrane Yesari Food – novo u Tešnju

Yesari Food je novi dućan zdrave hrane u srcu Tešnja. Asortiman dućana je sastavljen od pažljivo biranih najkvalitetnijih proizvoda iz Turske.

Volite slatkiše i ne možete da im odolite? Sanjate o zdravim grickalicama koje ne debljaju? Asortiman ovog dućna je pravi izbor za Vas. Osim što su orašasti plodovi ukusni, ove grickalice su i zdrave. Nova istraživanja su pokazala da ljudi koji jedu šaku koštunjavog voća na dan imaju 20 procenata manje šanse da umru od bolesti srca, raka ili drugih oboljenja.

Pored toga, oni pomažu u gubljenju kilaže, borbi protiv nesanice, a dobri su i za memoriju. Orašasti plodovi su bogat izvor nezasićenih masnih kiselina, sadrže uglavnom višestruko nezasićene ili omega-3 masne kiseline, odnosno one masti koje održavaju normalan nivo holesterola u krvi i na taj način štite srce. Zato posjetite ovaj dućan i odaberite neke od orašastih plodova u raznim oblicima: začinjene, slane, slatke ili čokoladirane.

 

Pored toga, u dućanu možete pronaći i razne začine, čajeve i prirodna ulja. Možda je vrijeme da dodate nove arome Vašem obroku. Za nadolazeći mjesec Ramazana možete izabrati različite vrste kvalitetnih hurmi koje dolaze iz različitih krajeva. Ističemo hurme Medina, Kuds i Trabzon.

Prekomjerno konzumiranje šećera izbjegnite korištenjem suhog voća. Osim što je izvor prirodnog šećera, ono je, također, bogato enzimima, vitaminima i mineralima. Sadržaj minerala je veći u suhom nego u svježem voću pa se stoga preporučuje u ishrani djece. Osim toga, ono sadrži tvari koje poboljšavaju probavu.

Ojačajte svoje srce ukusnim orašastim plodovima i ne zaboravite na svoj „ćejf“ uz kahvu. Pored uobičajnog, neki bi rekli najboljeg lokuma, dajte priliku i novim ukusima lokuma kao što je lokum od nara sa pistacijama. Koji god da bude Vaš izbor – sigurno nećete pogriješiti.

Uvjerili smo se da u ovom dućanu ima za svakog ponešto. Ako, ipak, ne budete mogli da se odlučite, uzmite od svega pomalo. U svakom slučaju, Tešanj je dobio kvalitetan novi dućan na kojem bi mu pozavidjeli i mnogi veći gradovi.

 

O autoru

Srodni članci