Devet kompanija iz BiH izlaže na sajmu investicija i trgovine u Kini

Devet kompanija iz BiH izlaže na sajmu investicija i trgovine u Kini

Na zajedničkom štandu Bosne i Hercegovine na sajmu investicija i trgovine „China-CEEC EXPO“, koji se održava od 08. do 12. juna 2017. godine u gradu Ningbo u Kini, svoje proizvode i usluge predstavlja devet bh. kompanija i to: Vinarija Čitluk, Podrumi Andrija iz Čitluka, Vinogradi Nuić d.o.o. iz Ljubuškog, Podrumi Ostojić iz Čitluka, Milkos d.d. iz Sarajeva, Elmar d.o.o. iz Trebinja, Sava Semberija d.o.o. iz Bijeljine, Swity d.o.o. iz Gradačca, te Nobel Orient d.o.o. iz Sarajeva.

Pored navedenih kompanija, na štandu je kataloški predstavljena poljoprivredna i prehrambena industrija Bosne i Hercegovine kroz štampane kataloške materijale (katalozi proizvođača voća i povrća, katalozi proizvođača ljekovitog i aromatičnog bilja i meda, katalozi proizvođača vina, brošure o privredi BiH, CD direktorij izvoznika,…).

Prvog i drugog dana bh. kompanije su održale značajan broj poslovnih sastanka, a štand Bosne i Hercegovine je posjetio i Nj.E. Anton Rill, ambasador Bosne i Hercegovine u NR Kini.

Nastup kompanija na sajmu „China-CEEC EXPO“ je organizirala Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, uz finasijsku podršku Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine.

Komorabih.ba/A.Š.

O autoru

Srodni članci

 • politika.je

  Kako je moguće da ambasador jedne zemlje, konkretno ambasador BiH u Kini Anton Rill, daje na službeno korištenje Ministarstvu vanjskih poslova BiH, svoju lažnu biografiju. Naime, čovjek je napisao da je studirao Elektrotehnički fakultet u Sarajevu od 1971.-1974., nigdje, istina, nije rekao da ga je završio. Mediji, međutim, to interpretiraju kao da ga je završio. Dalje, navodi da je završio srednju školu u SAD. A na stranici Druge gimnazije zvanično piše da je Anton Rill maturirao u Generaciji 1967.-1971. sarajevske Druge gimnazije, razred. IV 9, razredna: Munevera Osmanbegović.
  Čovjek je čekao da se otvori Univerzitet “Džemal Bijedić” u Mostaru pa da tamo ide završiti Ekonomski fakultet, jer u Sarajevu ništa nije mogao završiti.
  Anton Rill je lažov i psihopata. Njegov ratni angažman, kao oficira za vezu HVO-a pri UNPROFOR-u, bio je predmetom i suđenja Haškoj šestorci u Hagu. Rill je, kao oficir za vezu pri HVO-u, iz ratnog Sarajeva iseljavao na stotine Hrvata i Bošnjaka u pravcu Kiseljaka, Splita i dalje. Zna se da se bez novca, već neke 1993. godine, nije moglo izaći iz Sarajeva.

  • politika.je

   Zašto se niko ne pozabavi malo više ličnošću ovog, Čoviću bliskog čovjeka, o čijem se imovinskom stanju šuti i koji “u rukavicama” djeluje od rata.