Devet kompanija iz BiH izlaže na sajmu investicija i trgovine u Kini

Devet kompanija iz BiH izlaže na sajmu investicija i trgovine u Kini

Na zajedničkom štandu Bosne i Hercegovine na sajmu investicija i trgovine „China-CEEC EXPO“, koji se održava od 08. do 12. juna 2017. godine u gradu Ningbo u Kini, svoje proizvode i usluge predstavlja devet bh. kompanija i to: Vinarija Čitluk, Podrumi Andrija iz Čitluka, Vinogradi Nuić d.o.o. iz Ljubuškog, Podrumi Ostojić iz Čitluka, Milkos d.d. iz Sarajeva, Elmar d.o.o. iz Trebinja, Sava Semberija d.o.o. iz Bijeljine, Swity d.o.o. iz Gradačca, te Nobel Orient d.o.o. iz Sarajeva.

Pored navedenih kompanija, na štandu je kataloški predstavljena poljoprivredna i prehrambena industrija Bosne i Hercegovine kroz štampane kataloške materijale (katalozi proizvođača voća i povrća, katalozi proizvođača ljekovitog i aromatičnog bilja i meda, katalozi proizvođača vina, brošure o privredi BiH, CD direktorij izvoznika,…).

Prvog i drugog dana bh. kompanije su održale značajan broj poslovnih sastanka, a štand Bosne i Hercegovine je posjetio i Nj.E. Anton Rill, ambasador Bosne i Hercegovine u NR Kini.

Nastup kompanija na sajmu „China-CEEC EXPO“ je organizirala Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, uz finasijsku podršku Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine.

Komorabih.ba/A.Š.

O autoru

Srodni članci