Bridge Blue Global: Najveći sajam australskih studija u Europi

Bridge Blue Global: Najveći sajam australskih studija u Europi

Sjajna prilika za nova poznanstva i iskustva jeste Obrazovni sajam koji se po drugi put organizuje u Hotelu Europa u Sarajevu. Datum održavanja sajma je 3. oktobar. Za Poslovni svijet Danja Bajtarević, izvršni direktor agencije Bridge Blue Global istakla je šta je to novo od ove godine, kao i šta posjetioci mogu očekivati od sajma.

  • “Kao i prošle godine moći će očekivati podršku i odgovore na sva pitanja koja imaju vezana za Australiju i vizni režim od strane Bridge Blue tima. Ono što je novo ove godine su 5 novih institucija čiji predstavnici dolaze na Sajam obrazovanja u Sarajevu. Posebna nam je čast istaći predstavnike prestižnog univerziteta “University of Wollongong” – univeritet koji je smještes u top 2% najboljih univerziteta u svijetu. University of Wollongong pruža studentima raznovrsne programe koje mogu da biraju, od nižih do Bachelor, te Master by Coursework, Master by research and PhD programa. To je univerzitet koji je poznat u svijetu po tome što stavlja jako veliki akcenat na praktično usvajanje materije, te je univerzitet koji među svojim bivšim, a i sadašnjim studentima ima uspješne ljude koji svojim dostignućima čine naš svijet boljim za život. Pored njega velika nam je čast ugostiti i predstavnike “Torrens University” -ja. Torrens University je univerzitet koji je po procjeni bilo koje ambasade univerzitet prve klase, što znači da nudi jako kvalitetne programe koji se mogu dalje svjetski primjenjivati, pazi svoje studente i dalje ih usmjerava te ih jako dosta finansira pa i sa te strane daju podršku svojim studentima. Također to je univerzitet koji nudi raznovsrne progame te posebice programe koji su na samoj deficitarnoj listi zanimanja u Australiji, te studenti već kroz studije počinju da rade u renomiranim australskim firmama, te na taj način odplaćuju svoje školovanje i životne troškove – a iz našeg iskustva štede i za godišnji odmor. Uz ova dva univerziteta, jako smo zadovoljni što možemo da predstavimo i koledže za sve one studente koji možda ne razmisljaju o univerzitetskim diplomama i koji možda žele da se specifičnije usavrše za neke određene struke poput Project managmenta, Businessa, Hair and Beauty sektora, zatim sektora izvođenja raznih masaža u terapijske svrhe (Remedial Massage, Massage Teraphy) ili jednostavno žele da usavrše svoj engleski jezik, a zatim dalje odaberu polje studija.

 

  • Takve tri institucije su “Australasia International School”, “EduCo” i ” Australian Academy of Commerce and Cambridge College International”. Ono što bi posebno trebalo biti zanimljivo budućim studentima je upravo ovaj Beauty sektor koji sam prethodno spomenula. To je nešto što je novo i što nije tako poznato našim studentima buduci da u BiH i regionu studenti nemaju priliku studirati ili izučavati programe poput ovih i dobiti renomirane međunarodne diplome, a Hair and Beauty sector je sve više rastući i popularan je diljem Evrope, a u Australiji je već nekoliko godina velika potražnja za ovakvim programima. Dovoljno je reći da je i frizer deficitarno zanimanje u Australiji te da studenti Hair, Beauty and Massage sektora mogu da mjesečno zarađuju i do 4 hiljade AUD. Ovo su samo neke od opcija koje se nude studentima koji možda nisu zainteresovani za univerzitetske diplome već više za neke specifičnije profesije, ili pak za osobe koje već imaju diplome pa čak i univerzitetske diplome ali žele da se usavrše u tačno preciziranom polju svoje struke, ili da prošire svoje znanje” ističe Bajtarević.

Sajam obrazovanja je glavni događaj Bridge Blue Global agencije pred kraj godine – budući da su u oktobru zadnji rokovi za upis na akademsku godinu i uvertira u sljedeću akademsku godinu. “Jako nam je drago što po drugi put organizujemo Sajam, budući da je prošle godine bilo preko 800 registrovanih studenata za posjetu” tvrdi Bajtarević.

Posted by Tim Tw on Wednesday, September 13, 2017

U proteklih godinu dana ova agencija je radila takozvane Info sesije. To su ustvari “dani otvorenih vrata” Bridge Bue kancelarije, i sporovode se u svih 32 Bridge Blue kancelarije širom svijeta.

Danja Bajtarević pojašnjava da su “to sesije kojim dajemo priliku mladim ljudima da dođu u našu kancelariju u grupama i informišu se o raznim novim programima, o aktuelnim stipendijama, o uslovima viznog režima kojima podliježe BH pasoš – budući da se svaka 4 mjeseca ažurira lista uslova viznog režima, i jako smo ponosni što mladi ljudi pokazuju toliki interes za Australiju, i što smo uspjeli da približimo taj kontinen našem podneblju. Naravno, bilo ko ko je zainteresovan za bilo koju vrstu migracije može da dogovori sastanak u našoj kancelariji koja se nalazi u UNITIC-u B tornju na 11-tom spratu. Također nam se može obratiti i putem Facebook stranice BridgeBlue Bosnia and Herzegovina, te na istoj pronaći sve naše potrebne kontakt podatke, te čuti priče pojedinih studenata koji su bili spremi da prenesu svoja iskustva samog odlaska i života u Australiji.”

Pokrenite bolju budućnost! Registrujte se odmah za svoju besplatnu elektronsku kartu OVDJE.

 

 

O autoru

Novinar portala Poslovnisvijet.ba

Srodni članci