Akademija Cisco CCNA Sarajevo

Akademija Cisco CCNA Sarajevo

Cisco Certified Network Associate (CCNA) je osnovni nastavni program koji uključuje temeljna znanja i primjene u području mrežnih tehnologija. Cilj programa je osposobiti polaznike za dizajniranje, izgradnju i održavanje manjih i srednje velikih računarskih mreža.

Stečena znanja omogućavaju polaznicima priliku za posao po završetku programa, te kvalitetan temelj za nastavak školovanja iz oblasti računarskih mreža. U posebno opremljenom laboratoriju polaznicu imaju priliku praktično odrađivati vježbe predviđene programom što olakšava sticanje znanja i vještine potrebne za polaganje profesionalnog CCNA certifikata. CCNA certifikat, koji se stiče polaganjem završnog ispita programa, već nekoliko godina važi kao jedan od najpopularnijih IT certifikata za početnike koji žele izgraditi svoju karijeru u području informacionih tehnologija.

Prema najnovijem nastavnom planu (v 5.3), program obuhvaća 160 školskih sati (nastava u učionici, laboratorijske vježbe, e-learning), organizovanih u 4 modula tokom kojih se prolazi temeljit pregled vrsta i načina umrežavanja, od osnova do naprednih aplikacija i servisa. Nastava je prilagođena i poslovnim korisnicima (održavanje nastave u jutarnjim, večernjim i vikend terminima), a cijeli program traje 10 mjeseci.

 

Više informacija pročitajte OVDJE.

 

 

 

 

 

O autoru

Srodni članci