Agrokor negira objave da se zatvaraju Konzumi u BiH

Agrokor negira objave da se zatvaraju Konzumi u BiH

Uprava Agrokora je demantirala navode pojedinih medija u Bosni i Hercegovini koji su se pozvali na European Supermarket Magazine da će ovaj koncern prodati Konzumove trgovine u BiH.

“Konzum BiH se ne povlači s tržišta. Prema posljednjem izvještaju vanredne uprave vidljivo je da je poslovanje Konzuma u BiH stabilizirano. Ova kompanija nastavlja dalje s radom”, saopštila je uprava Agrokora, prenosi Klix.

Navela je kako pokazatelji govore o pozitivnim učincima poslovnog repozicioniranja Konzuma u BiH, s naglaskom na još povoljnije cijene i dostupnu kupovinu u susjedstvu u manjim formatima.

European Supermarket Magazine je objavio da prinudna uprava koncerna Agrokor planira prodati Konzumove trgovine na prostoru Bosne i Hercegovine, što je prenio veliki broj medija u BiH.

Ovaj magazin je naveo i da će se kao dio procesa restruktuiranja, čiji je cilj izbjegavanje stečaja, zatvoriti desetine prodavnica u Hrvatskoj u posljednjih šest mjeseci, te prodati Konzumove trgovine u BiH.

Iz uprave Agrokora su potvrdili da je ta kompanija zatvorila manji broj trgovina u Hrvatskoj. “Kada je riječ o Konzumu u Hrvatskoj, ova kompanija je kao sastavni dio procesa restrukturiranja zatvorila manji broj trgovina, a sve s ciljem osiguranja dugoročno održivog i profitabilnog poslovanja i očuvanja radnih mjesta”, naveo je Agrokor.

Agencije/L.Đ

O autoru

Srodni članci