Academy 387: Ispratite ljeto uz vrhunske IT kurseve

Academy 387: Ispratite ljeto uz vrhunske IT kurseve

AKADEMIJA 387 je zamišljena kao otvorena edukacijska platforma za sve pojedince i ustanove sa zajedničnikm ciljem dijeljenja znanja. Primarni fokus je na stvaranju intenzivnih i kratkih kurseva, radionica i lekcija kreiranih od profesionalaca i svjetskih lidera. 

Trenutno je u svijetu prisutan najveći broj mobilnih uređaja sa Android operativnim sistemom, te je i potreba za razvojem Android aplikacija velika. Zbog prethodno navedenog potreba za programerima ovog profila je jako velika, a u budućnosti će ona biti još i veća prema trendu koji je aktuelan, a koji se odnosi ne samo na povećanje broja mobilnih uređaja nego i povećanje broja drugih uređaja (npr. televizora) sa Android operativnim sistemom.

Android Development – Ovaj kurs je namijenjen svima koji posjeduju osnovno znanje o bilo kojem programskom jeziku, ali nije nemoguće da i polaznici koji nisu nikada programirali uz malo dodatnog zalaganja isprate kurs i da se uspješno uključe i obrade sve navede koncepte koji će biti obrađeni tokom ovog kursa. Oni koji su prethodno imali dodira sa Javom ili Kotlinom će se svakako bolje i brže uklopiti u teme koje ćemo obraditi na kursu. Ovaj kurs je namijenjen ljudima koji žele ući u svijet pisanja tzv. native android aplikacija. Kroz kurs će biti obrađene teme programiranja i struktuiranja Android aplikacije prvenstveno u Javi, ali će se praviti paralela s Kotlin programskim jezikom koji je trenutno aktuelan kada je u pitanju razvoj Android aplikacija. Međutim, prvenstveno će biti obrađen koncept razvoja Android aplikacija u Javi s osvrtom na podržane koncepte iz Jave 8. Prilikom razvoja Android aplikacija će biti korišten Android Studio, kao razvojno okruženje.

Više informacija dostupno OVDJE.

Complete introduction into Java programming language – Kompletan uvod u programiranje u Java programskom jeziku kreiran na način da se obrade sve važne stvari koje Java kao programski jezik nudi. Kroz ovaj kurs nisu obrađeni neki napredni koncepti u Javi, ali je kreirana podloga polaznicima za daljnji razvoj i istraživanje. Java je jedan od najvažnijih, a velika većina programera u svijetu ga smatra i najvažnijim programskim jezikom. Za razliku od nekih drugih jezika čiji je utjecaj tokom vremena postao jako mali, utjecaj Jave postaje sve jači. Već kod prvog izdanja 1995. Java se nametnula kao glavni jezik za internet programiranje. Svaka sljedeća verzija je jačala taj položaj.

Više informacija dostupno OVDJE.

Intenzivne pripreme za polaganje CCNA CISCO certifikata – U prvom dijelu ovog kursa proći ćemo kroz osnovne teme umrežavanja uključujući mrežne komponente, konfiguraciju i upravljanje Cisco uređajima, troubleshooting, sigurnost, itd. Počevši s temeljima kabliranja, mrežnim dijagramima i komponentama, ovaj program će vas voditi kroz mrežne pojmove i konfiguracije koje se primjenjuju u gotovo svim organizacijama i ustanovama širom svijeta.

Glavni cilj ICND1 dijela programa (u korelaciji s ažuriranom CISCO CCENT certifikacijom) je da vas opremi sa vještinama potrebnim za uspješnu instalaciju, rad i troubleshooting manjih mreža (small branch office mreže).

CISCO Certified Entry-level Network Technician (CCENT) certifikat, koji se postiže polaganjem ICND1 100-105 ispita, polazna je tačka za mnoge druge CISCO certifikate.

Više informacija pročitajte OVDJE.

O autoru

Srodni članci