Zenica: “Zenica 360“ i kao printani vodič

Zenica: “Zenica 360“ i kao printani vodič

Projekt “Zenica 360“, koji se već nekoliko godina realizira u formi web portala, dobio je i svoju printanu dimenziju kojom je turistička, ugostiteljska i uslužna ponuda Zenice dobila novu promociju.

Cilj projekta jeste omogućiti virtualnu šetnju ulicama i prikaz objekata najsavremenijim tehnologijama. Upoznavanje prirodnih, sportskih, kulturnih, stambenih i zabavnih sadržaja grada, tokom 3D-360º virtualnim šetnjama panoramama, te jedinstvenom i savremenom doživljaju grada Zenice. Nakon velikog iskustva s digitalnom formom odlučili smo da sve ponudimo i u promotivnom printanom izdanju, koje bi ukoliko bude interesa grada i privrednih subjekta trebalo da izlazi u kontinuitetu” , kaže jedan od kreatora projekta “Zenica 360” Emir Šabić.

Ističe da ovo što su napravili u printanoj formi “nije nikakvo čudo, ali je publikacija koju ima svaki evropski grad, i red je da je ima i grad Zenica“.

Svrha projekta je da posjetoci imaju savremeni doživljaj grada Zenice, lakšu orijentaciju, promociju objekata, da se bolje prati urbanistički i turistički, ali i privredni razvoj grada kroz jedinstven 3D prikaz svih sadržaja.

Printani dio projekta Zenica 360 već je zainteresovao mnoge subjekte i oni su već podržali publikaciju, tako da se veći broj objekata može pronaći i u printanom katalogu u gotovo svim poslovnim jedinicama u gradu.

Fena/V.P.

O autoru

Srodni članci