Zaposlite se u Muzeju ratnog djetinjstva

Zaposlite se u Muzeju ratnog djetinjstva

Muzej ratnog djetinjstva je osnovan u Sarajevu 2015. godine, a njegova prva stalna postavka otvorena je u januaru 2017. godine. Za kratko vrijeme Muzej je pokrenuo prve međunarodne projekte, te trenutno osim u BiH radi i u Libanu, Ukrajini, Srbiji i SAD-u.

U decembru 2017. Muzej ratnog djetinjstva je nagrađen Muzejskom nagradom Vijeća Europe, jednom od najvećih nagrada u muzejskoj industriji. Tako se pridružio odabranim europskim muzejima koji su dobili ovu nagradu u njenoj 40-ogodišnjoj historiji.

Brz rast i razvoj zahtijevaju jačanje tima, te MRD traži nove saradnice/ke:

Full-time pozicije:

– direktor/ica međunarodnih projekata: vodi međunarodne projekte MRD; supervizira rad koordinatora u drugim državama; radi direktno sa donatorima; putuje po potrebi i supervizira rad na terenu; učestvuje na konferencijama/događajima; predstavlja MRD na sastancima; učestvuje u drugim procesima i strateškom planiranju; izvještava direktoru i izvršnoj direktorici.

– projektne menadžeri(ce): vodi pojedinačne projekte u BiH ili inostranstvu; piše projektne aplikacije i izvještaje, izvršava budžete projekata; predstavlja MRD na sastancima vezanim za projekte kojima upravlja; uspostavlja saradnje; koordinira projekte aktivnosti; mjeri efikasnost projekata; izvještava izvršnoj direktorici.

– asistent(ica) menadžmentu: vodi administraciju i druge potrebe ureda; asistira direktoru, te po potrebi izvršnoj direktorici i direktorici međunarodnih projekata; komunicira s bankom, dobavljačima, kupcima i računovodstvom; vodi kalendar događaja; priprema dopise i e-mailove; sortira i raspoređuje upite i sl.

Part-time pozicije:

– vodiči za posjetioce i učenike: dočekuje posjetioce u MRD, daje uvod svim posjetiocima, te razgovara s njima nakon posjete. Vodi grupe učenika kroz Muzej i implementira radionice sa učenicima.

Šta traže:

1. Kreativnost, orijentiranost na detalje, preciznost, efikasnost, senzibilitet.

2. Sposobnost donošenja pravih odluka/izbora u novim situacijama (zdrav razum i inteligencija).

3. Posvećenost i orijentiranost ka dugoročnim ciljevima MRD.

4. Uslovi su poznavanje bosanskog i engleskog jezika, te da je osoba bazirana u Sarajevu.

5. Za poziciju projektnog menadžera i direktora međunarodnih saradnji potrebno je minimalno 3 godine profesionalnog iskustva, te je poželjno internacionalno iskustvo.

Šta se nudi:

– posao u dinamičnoj atmosferi u jednoj od najbrže rastućih kulturnih inicijativa u regionu

– posao u jednoj od rijetkih organizacija u regiji koja kontinuirano radi na najvišem nivou (saradnje s najvećim svjetskim univerzitetima, organizacijama, muzejima, konferencijama, medijima, itd.)

– konkurentne uslove

– potpunu diskreciju u procesu apliciranja

Prijave  se primaju do 20. maja 2018.

Aplicirati možete OVDJE

Zavisno od toga za koju poziciju aplicirate možda ne trebate odgovoriti na sva pitanja (pogledajte napomene ispod svakog pitanja). Pitanja sa crvenom zvjezdicom su obavezna za sve aplikante. Ako ne dobijete odgovor do 10. juna 2018, računajte da niste prošli u drugi krug.

O autoru

Srodni članci