Wozniak pokreće platformu za obrazovanje u IT industriji

Wozniak pokreće platformu za obrazovanje u IT industriji

Legendarni suosnivač Applea i jedna od najvećih figura informatičke industrije Steve Wozniak se vraća u poslovne vode. Ovog petka je najavio kako želi, kao što je unio revoluciju u privatno računarstvo, isto učiniti i s visokim obrazovanjem, s naglaskom na tehnološku industriju. S tom svrhom je pokrenuo “digitalni institut” Woz U.

Cilj ovog projekta je popuniti rupu koja trenutno postoji u IT obrazovanju, a kako bi se školovali novi kadrovi i što prije postali zapošljivi u tehnološkim kompanijama. Za početak će Woz U imati samo online kurseve, no u skorijoj budućnosti se planira i otvaranje 30 centara za obrazovanje diljem svijeta.

“Cilj nam je obrazovati ljude u digitalnim vještinama koje se traže, bez da ih zadužimo na veći broj godina”, poručio je Wozniak.

Uz platformu za učenje lansirana je i pripadajuća mobilna aplikacija koja će potencijalnim polaznicima olakšati izradu vlastitog kurikuluma, najbolje prilagođenog vještinama i preferencijama svakog pojedinca. Platforma je zamišljena i kao spona između učenika i budućih poslodavaca, kako bi se lakše identificirali i razvili talenti, te kako bi polaznici dobili šansu zaposliti se u IT sektoru.

Za sada nije poznato na koji će se način i koliko naplaćivati pohađanje Woz U “fakulteta”.

Agencije/L.Đ

O autoru

Srodni članci