Work IT! Sve o IT zanimanjima!

Work IT! Sve o IT zanimanjima!

Početak radionice: 23. 02. 2018. | Trajanje: 1 dan (2,5h)

CIJENA ZA STUDENTE – 19 KM

Cilj radionice je da se polaznici upoznaju o raznovrsnosti poslova vezanih za informacione tehnologije koje se ne svode samo na programiranje, dizajniranje ili rad u posebnom programu, te pronalaženju adekvatnog zanimanja u IT-u skladu sa talentima polaznika.

Radionica Work IT! Sve o IT zanimanjima! posvećena je razotkrivanju sopstvenog talenta koji se može pravilno primijeniti u trenutno aktuelnom digitalnom dobu kao i freelancingu kao načinu rada. Cilj radionice je da se polaznici upoznaju o raznovrsnosti poslova vezanih za informacione tehnologije koje se ne svode samo na programiranje, dizajniranje ili rad u posebnom programu, te pronalaženju adekvatnog zanimanja u IT-u u skladu sa talentima polaznika. IT je plodno tlo za rad, međutim programiranje ili dizajn nisu jedini poslovi u ovoj industriji, niti su svi talentovani za programiranje ili dizajn. U IT-u postoji mnogo drugih poslova za kojima je potražnja sve veća, a koji su relativno nepoznati. Tako bi npr. profesori jezika i novinari i drugi koji su talentovani za pisanje u relativno kratkom vremenu mogli da se obuče za pisanje internet sadržaja i na taj način steknu dodatni izvor zarade ili da im to postane osnovni izvor zarade.

Radionica će biti podijeljena u 2 dijela: U prvom dijelu predavač će obraditi 3 podteme:

Posao – ovo je uvodni dio radionice i bit će fokusiran na ulogu posla u našem životu i koliko je značajno da volimo ono šta radimo,

Talent – drugi dio radionice bit će posvećen približavanju raspoznavanja sopstvenog talenta, te

IT poslovi i njihove karakteristike – ovaj dio će segmentovano demistifikovati sve IT poslove i omogućiti učesnicima da se pronađu u nekima od njih.

U drugom dijelu, predavač će polaznicima prezentovati kratak vodič kroz freelancing gdje će se polaznici upoznati sa freelancingom i načinom rada i zarade preko interneta, te prednosti i nedostatke ove vrste rada. Polaznici će nakon radionice imati jasniju sliku o pravilnom razmišljanju u poslovanju, razotkriti neke svoje talente i dobiti jasne smjernice gdje bi ih mogli primijeniti u IT industriji kao i način na koji bi mogli primijeniti svoj talent kao  freelanceri.

Radionica će se održati u petak, 23. 02. 2018. godine u 16:30 i trajat će do 20:30.

Više informacija OVDJE.

 

L.Đ

O autoru

Srodni članci