WIZZ AIR aviokarte za ljeto 2019. u prodaji i u Bosni i Hercegovini

WIZZ AIR aviokarte za ljeto 2019. u prodaji i u Bosni i Hercegovini

Wizz Air, jedna od najbrže rastućih aviokompanija u Europi, objavila je svoj raspored za ljeto 2019. godine. Sjedišta za ljetnu sezonu koja počinje 1. aprila od sada su dostupna za rezervaciju članovima WIZZ Discount kluba, dok će sjedišta za ljeto 2019. biti dostupna za rezervaciju za sve klijente od 24. septembra.

U Bosni i Hercegovini WIZZ iz Sarajeva leti za Budimpeštu, dok sa tuzlanskog aerodroma leti na destinacije u 7 europskih zemalja. U periodu od januara do augusta 2018. godine broj putnika u BiH bio je 340.000, dok za isti period ove godine taj broj iznosi 425.000, što predstavlja godišnji rast od 12%. Sa 57,4% tržišnog učešća WIZZ je lider u segmentu niskotarifnih avioprevoznika, dok u odnosu na sve druge aviokompanije zauzima 33,2% tržišta.

Preko 70 zaposlenika u Tuzli vodi brigu o klijentima Wizz Aira, dok je u pratećim industrijama zaposleno preko 400 ljudi. WIZZ flotu na tuzlanskom aerodromu čine dva A320 aviona, a od početka poslovanja u BiH WIZZ je prevezao preko 1,8 miliona putnika.

U 2018. godini, WIZZ uvodi više od 125 novih ruta i preko 700 dodatnih sedmičnih letova sa postojećim uslugama kroz svoju široku i raznovrsnu mrežu koja pokriva 44 zemlje. WIZZ nastavlja da raste širom Europe i dalje, stimulirajući saobraćaj sa najnižim cijenama, dok istovremeno čuva povjerenje i lojalnost svojih kupaca koji uživaju u iskustvu kroz putovanja. Wizz Air je dao značajan doprinos rastu lokalnih ekonomija u zajednicama u kojima posluje i nastavit će da stimuliše tržište rada u uslugama podrške u vazduhoplovstvu, kao i u lokalnim turističkim i ugostiteljskim djelatnostima.

Andras Rado, menadžer korporativnih komunikacija u Wizz Airu, rekao je: “Srećni smo što možemo objaviti naš raspored za ljetnu sezonu 2019, uključujući i naše uzbudljive nove rute, kao i dugogodišnje omiljene usluge. Putnici u Bosni i Hercegovini imaju na raspolaganju 16 ruta do 7 zemalja u Europi. Korisnici Savvyja mogu započeti planiranje svojih proljećnih ili čak i ljetnjih odmora po najnižoj cijeni Wizz Aira.”

I dok nastavljamo naš snažni rast u ovoj godini, dodatno ćemo se fokusirati na najniže moguće cijene, uz uslugu visokog kvaliteta za naše klijente, širom sve veće WIZZ mreže. Naša ljubazna bosanska ekipa spremno čeka da vam ukaže dobrodošlicu na jednom od naših aviona!“

O autoru

Srodni članci